FUNKCIONALNO&UGODNO: moderna obiteljska prizemnica u predgrađu ima sve potrebno za lijep život

Vodimo vas na krajnji jug Švedske, u grad Malmö gdje se u predgrađu smjestila kuća za tročlanu obitelj. Prostranost, prozračnost, jednostavnost i potpuna prilagođenost stanarima njezine su glavne odlike

 

 

Kuće samo s jednom etažom, odnosno prizemljem, bez potkrovlja, vrlo su rijetke i kao takve vrlo zanimljive. A ova, koju vam danas predstavljamo zanimljiva je i zbog niza drugih stvari. Prije svega dobrog rasporeda, zatim funkcionalnosti te sjajno “upotrijebljenog” skandinavskog stila koji je donio zavidan estetski nivo. Istovremeno, vlasnicima je uspjelo zadržati jednostavnost i prilagođenost potrebama tročlane obitelji – roditelja i dvoje djece.

 


Kuća se sastoji od interijera površine 140 četvornih metara, te sadrži dnevni boravak s kuhinjom i blagovanjem, tri spavaće sobe, kupaonice i toaleta te eksterijera nemale površine i dodatka u vidu mini gostinjske kuće u stražnjem dvorištu. Ova kućica rezervirana je za roditelje vlasnika, kao i prijatelje, kada im dođu u posjet te im se tako ipak omogućuje privatnost, a i smanjuje gužva u glavnom objektu.

 

Foto: Bjufors

Centralni prostor u interijeru zauzima prostrana dnevna zona s izlazom na prostranu terasu obloženu deckingom, dok je u nastavku travnjak. Stražnje dvorište je ograđeno od znatiželjnih pogleda iz susjedstva što omogućava potpuno uživanje u privatnosti terase i vrta, koji funkcioniraju i kao dnevni boravak na otvorenom.

Foto: Bjufors

Tri spavaće sobe – glavna roditeljska te dvije dječje zauzimaju ukupno površinu manju od dnevne zone, ali zadovoljava sve funkcije. Kako su djeca mala, većinu vremena provode u dnevnoj zoni s roditeljima te na terasi i u vrtu, tako da spavaće služe samo za odmor. Dodatna praktična strana dviju spavaćih soba – starije kćeri te roditeljska imaju izlaz na terasu. Velike staklene stijene na ovim prostorijama, kao i dnevnoj zoni omogućavaju obilje prirodne svjetlosti.

 

 

 

 

Komentari