SUVREMENO I PROFINJENO: u ovom trosobnom zagrebačkom stanu vrijedi geslo ‘manje je više’

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje trosobnog stana u zagrebačkoj novogradnji, za obitelj s dvoje djece. Ovaj puta pri uređenju se vodilo minimalističkim stilom. Prevladavaju neutralni tonovi bijele, sive i crne, a sve odiše smirenošću i elegancijom!

 


Vodimo vas u stan u novogradnji koji je studio Mirjane Mikulec opremio za četveročlanu obitelj. Suvremenost i profinjenost je ono je što karakterizira ovaj interijer, a glavna inspiracija bio je minimalizam.

“Stan se prostire na 85 kvadrata. Budući da je tlocrt dugačak i pomalo uzak, upravo on je definirao raspored prostorija. U dnu je smještena roditeljska soba s kupaonicom, dok je u ostatak stana smješten dnevni prostor i dječja soba”, ističe dizajnerica Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Dnevni prostor je otvoren, a sadrži sve potrebno – kuhinju s blagovaonicom i dnevni boravak. Kuhinja rađena po mjeri je u obliku slova U, a blagovaonski stol je vizualna barijera prema boravku koji se pak nalazi kraj izlaza na balkon.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri sa stolicama Modul/ Foto: Saša Lisjak

Pri odabiru materijala i dekora vodili smo se minimalističkim stilom uređenja. Kuhinju smo birali u tamnim tonovima, a materijalima i obradom fronti doprinijeli profinjenom izgledu koji krasi cijeli dnevni dio. Nasuprot tamnoj kuhinji je potpuno svijetao boravak, a željena profinjenost naglašena je jednostavnim linijama garniture. Priča je zaokružena bogatim rasvjetnim tijelima kao i zavjesama koje daju toplinu prostoru.

“Upravo taj gradijent od svijetle prema tamnoj je posebnost ovog prostora. Kraj prozora, prirodnog izvora svjetlosti, nalazi se potpuno svijetli namještaj koji polako tamni u blagovaonici da bi završio crnom kuhinjom”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

U stanu se nalaze dvije spavaće sobe – roditeljska i ona dječja. Roditeljska soba je dugačka i uska pa su svi elementi smješteni uz jedan zid. Ovdje, u sklopu roditeljske sobe nalazi se i kupaonica, a u nastavku veliki krevet i garderoba koja se posebno ističe svojim dizajnom. U ovoj sobi, kao i dječjoj, sve je rađeno po mjeri jer je zadatak bio uklopiti dovoljno skladišnog prostora.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Nadam se da vam se sviđa uređenje ovog stana i da će vam poslužiti kao inspiracija za uređenje vlastitog”, zaključuje dizajnerica.

A želite li postići ovakav izgled i u svom domu, evo nekoliko smjernica”

– Birajte namještaj jednostavnih linija i neutralnu paletu boja.

– Poigrajte se teksturom vertikalnih površina, a jedinstven izgled postignite tapetom ili zidnim panelom.

– Izgled prostora podignite dizajnerskom rasvjetom.

– Ne pretjerujte s dekoracijama. U ovom slučaju vrijedi ona „manje je više“!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

 

Komentari