Uz malo spretnosti uredite hodnik u samo nekoliko poteza

Ulazni prostor često nagovještava uređenje ostatka stana. Riječ je o prostoriji koja će nam prva privući pažnju i prilikom opremanja ju ne biste smjeli zapostaviti. Volite li naznake industrijskog stila u stanu, zid koji izgleda kao da je od betona, odlično će se uklopiti.

 


Za realizaciju ovog projekta bit će vam potrebno ljepilo za pločice, oble letvice, nosač za policu i metalna šipka. Prije početka radova treba pripremiti zid. Na ovom primjeru se vidi da se uređivao samo dio zida pa je ostatak bilo potrebno zaštititi trakom.

INDIZAJN

  1. Nakon što napravite smjesu, krenite s nanošenjem na zid.
  2. Ljepilo treba nanijeti u sloju od 2 milimetra.
  3. Dok se ljepilo na zidu suši, pokušajte napraviti vješalicu.
  4. Za vješalicu možete koristiti oble letvice manjeg promjera koje treba izrezati na nekoliko dužina. Kasnije ćete ih naslagati na metalnu šipku. Sami odaberite dužinu letvice ovisno o tome kako želite da ona u konačnici izgleda.
  5. Na svim letvicama probušite rupe kroz koje ćete provući šipku.
  6. Na šipku stavite slijepu maticu kako biste spriječili ispadanje oblica.
  7. Višak šipke otpilite, stavite slijepu maticu i na nekoliko oblih letvica pričvrstite pravokutnu letvicu.
  8. Ako imate vremena izradite i pomoćne vješalice za koje treba koristiti oble letve koje ćete rezati na željenu dužinu.

 


Odvažite se sami na avanturu izrade zidne vješalice

NOVI IZGLED HODNIKA: kako trendi drvenim letvicama sami možete osvježiti prostor


Oni  spretniji mogu se okušati i u izradi police za cipele. Za to će vam trebati veće oble letvice i nosači. Nakon što ste odredili širinu, režite letvice i jednu po jednu pričvrstite na nosače. Letvice bušite s donje strane kako biste skrili vijke. Tu ćete si pomoći drvenim letvicama.

Kada se zid osušio krenite s montiranjem i za par trenutaka postići ćete izgled hodnika koji će oduševiti sve vaše goste. Jasne upute za izvedbu ova tri mini projekta potražite u prilogu!


Komentari