Iako manje površine i nepravilnog oblika, ova dječja soba ima sve što jednoj školarki treba

Zadatak za tim Mirjane Mikulec bio je urediti dječju sobu od osam kvadrata koja je nepravilnog oblika. Prostoriju je trebalo maksimalno iskoristiti i u nju staviti sve ono što jednoj školarki treba: ormar, krevet i radni stol. No, potrebno je bilo i osmisliti manji prostor za igru.

 


Kako je riječ o prostoriji nepravilnih kutova najbolje je rješenje bilo da se dio namještaja napravi po mjeri. Nakon toga lakše je bilo komadnim namještajem zaokružiti izgled sobe. Idealna dimenzija kreveta je 90×200. Odabirom takvog kreveta soba nije zagušena. Mjesta za noćni ormarić nije bilo pa se nametnulo zgodno rješenje postavljanjem male police s integriranom rasvjetom iznad kreveta.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: TIN OSTROŠIĆ

Nakon prihvaćenog rješenje što se tiče većih komada namještaja sljedeći zadatak bio je odabir kvalitetnog radnog stolca, ogledala i dekoracija. Njihov odabir povezan je s bojama na zidu. Baza je bijela, a dodatno je obojan dio zida koji asocira na oblake.

INDIZAJN

Kada je riječ o zavjesama u dječjim sobama Mirjana Mikulec savjetuje rolo zavjese: „I inače u dječjim sobama preferiramo koristiti rolo, osobito kad nema potrebe za skrivanjem od pogleda izvana. Puno su čišćeg izgleda, a nema straha od prljanja pa je tako i igra u sobi mnogo opuštenija.“

Ono o čemu se također vodilo računa je da će namještaj, zahvaljujući modelu i boji, dobro funkcionirati dugi niz godina. Školarka će rasti pa će biti dovoljno samo promijenti boju zida i prilagoditi ju njenim interesima.

Komentari