SVIJETLI TONOVI I JEDNOSTAVAN IZGLED: spavaća soba uređenjem je dobila bezvremenski look

Studio Mirjane Mikulec oprema stan u novogradnji, a ovaj puta ćemo vam pokazati kako je teklo uređenje spavaće sobe od 15 kvadrata. Želja klijenata je bila, između ostaloga, da vladaju svijetli tonovi i jednostavan izgled.

 


U uređenju ove spavaće sobe, površine 15 četvornih metara krenulo se od iscrtavanja tlocrta i slaganja svih elemenata – kreveta, stolića za šminkanje i ormara. S obzirom na izgled prostorije, ormarima i stolom za šminkanje dobio se pravilan oblik kako bi krevet smjestio centralno, a da se pri tome ostavilo  mjesta za nesmetan prolaz.

Idejno rješenje spavaće sobe

 

“Budući da je klijent želio neutralnu i svijetlu spavaću sobu u tom smo smjeru i birali dekore namještaja po mjeri ali i krevet kao centralni komad namještaja. Da bi jednostavnu bazu sobe ipak malo razigrali, na zid iza uzglavlja postavili smo štukature ali na nešto drugačiji način od uobičajenog. Kada je riječ o krevetu, klijentima smo predložili nekoliko kombinacija baze i uzglavlja. Odlučili su se za jednostavnu bazu s diskretno prošivenim uzglavljem, a što se tkanine tiče, pronašli smo jednu sivo bež nijansu koja se odlično uklopila u cijelu priču”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Odluka je pala na Bristol uzglavlje za krevet u kombinaciji s Orlando bazom, a odabran je nježni zemljani ton. Konačni izgled naglasio je visoki madrac zahvaljujući kojem krevet izgleda konkretnije, i ono najvažnije, pridonijet će kvalitetnom snu.

Spoj udobnosti i jednostavnosti u ovoj je sobi postignut jednostavnom bazom sobe ukrašenom tek s pokojom zidnom lajsnom iznad uzglavlja. Bijeli zidovi i dekor namještaja po mjeri otvaraju prostor i čine ga prostranim. Diskretna boja i nježna tkanina na krevetu doprinose osjećaju topline koji je uvijek dobrodošao u spavaćim sobama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

“Klijenti su željeli svijetlu i ugodnu spavaću sobu opremljenu na jednostavniji način. Vodeći se time došli smo do ovog rezultata. Kako ipak ne bismo dobili presterilan prostor, materijalima smo malo izdvojili radni kutak i dodali pokoju diskretnu zidnu lajsnu. Osjećaj ugode pri ulasku u sobu pruža krevet i to zahvaljujući modelu, tkanini ali i odabranom madracu zbog kojeg krevet izgleda bogato i udobno”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari