SAVRŠENO ORGANIZIRAJTE ORMAR: funkcionalna garderoba koja će riješiti problem “nemam što obući”

Koliko puta ste stali pred ormar i izgubili živce, što zbog nereda koji se u njemu nalazi, što zbog toga da vam se čini da nemate što obući? Mi nudimo rješenja!

 

 

 

Svakodnevno užurbano traženje odjeće po ormaru i pokušaja kombiniranja raznih komada ponekad može biti stresno jer se žurimo, ormar je u neredu, a mi nemam što obući.

Danas donosimo savjete kako organizirati i napraviti savršeno funkcionalnu i urednu garderobu, koja će, osim što će vratiti red u vaš ormar riješiti i vječiti problem “nemam što obući” biti i savršeno organizirana.


1. Izbacite sve iz ormara i grupirajte

Kako biste zaista organizirali ormar i sve u njemu, prvi korak je da iz njega izvadite baš sve. Police u ormarima očistite od prašine i dobro pregledajte sve što ste izvadili iz ormara. Odjeću koju ste pregledali grupirajte na: odjeću koju ćete zadržati, odjeću koju ćete baciti / pokloniti / prodati/ donirati.

Nakon grupiranja vrlo je moguće da ste se jednog djela odjeće već riješili i time dobili dodatni prostor u ormaru, a zasigurno ste i pronašli neki komad na koji ste zaboravili. To je jedan od razloga zašto volimo generalno čišćenje ormara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Organization Ideas (@organizedobsessed)


2. Odaberite sistem organizacije

Postoji nekoliko načina po kojima možete organizirati garderobu. Organizacija ormara prema boji jedan je od najčešće korištenih načina organizacije. Organiziranje odjeće na ovaj način pruža vam mogućnost da odmah vidite odnose među bojama, da znate koja boja dominira u vašem ormaru i kojih boja nedostaje.

Drugi vrlo čest izbor organizacije ormara jest onaj po kategorijama. Ovim načinom organizacije odjeću grupirate po kategorijama: traperice, kratke hlače, haljine, jakne, kaputi i slično. Ovaj način organizacije omogućit će vam da uvijek znate gdje se što nalazi.

Organizacija ormara prema načinu života još je jedan od načina organizacije. U ovom slučaj, način na koji organizirati odjeću u ormaru grupirao bi se po raznim životnim kategorijama: odjeća za posao, razne evente, slobodne dane, vikende i slično. Ova metoda izvrsna je za one koji ne vole provoditi puno vremena pred ormarom  jer je vrlo jasno gdje se što nalazi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli INSPIRATION MODE ON (@inspiration_modeon)


3. Raspored odjeće u ormaru

Odjeća koju najčešće nosite neka bude na najvidljivijem, odnosno najdostupnijem mjestu u ormaru. Odjeća koja pripada drugoj sezoni ili ju nosite samo povremeno može biti na vrhu ili u pozadini ormara. Vješalice koristite za odjeću koja se lako gužva. Ako vam nedostaje prostora za pohranu u ormaru dno ormara možete ispuniti kutijama ili košarama u kojima je raspoređena odjeća.

Kutije mogu biti prozirne kako bi bilo vidljivo što se u njima nalazi, ili na košare njih stavite oznake kako bi jednom kada vam nešto ih njih zatreba potraga bila brza i jednostavna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli A Southern Bucket (@asouthernbucket)


4. Gdje s modnim detaljima

Ako nemate poseban prostor u koji možete odložiti modne detalje poput nakita, šalova, torbi,  remena i slično, košare su najbolji izbor za vas. Košare s modnim dodatcima također možete grupirati prema kategorijama koje vama najviše odgovaraju. One mogu biti prema sezoni, boji ili kategoriji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Do My Closet – Organizer (@domycloset)


5. Iskoristite vrata ormara

Maksimalno iskorištavanje prostora i površina uvijek je dobrodošlo, naročito ako govorimo o malim stanovima i spavaćim sobama u kojima uvijek nedostaje prostora za pohranu. Unutrašnju stranu vrata ormara ili sobnih vrata također možete iskoristiti i na njih staviti razne organizatore ili kukice koje možete iskoristiti za pohranu i vješanje raznih sitnica koje su nam svakodnevno potrebne.

Još nekoliko fotografija koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za organizaciju ormara, donosimo u galeriji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La casetta di Rose (@lacasettadirose)

Komentari