Spavaća soba s kupaonicom: glavna inspiracija bili su priroda i industrijski dizajn

U stanu od 100 četvornih metara, kojeg je uredio studio Mirjane Mikulec, nalazi se i spavaća soba. Prostoriji pripada i kupaonica, a sve je povezano prekrasnim tamnim nijansama zelene i drvenog dekora.

 


Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje stana od 100 četvornih metara, a ovaj puta vam pokazujemo izgled spavaće sobe u čijem je sklopu i privatna kupaonica. Specifičnost prostora je nepravilan oblik spavaće sobe.

Klijenti su željeli jedinstven izgled, ali i usklađene boje i topli dojam.

Kao što je i sam tlocrt nalagao, da bi se dobio skladan izgled, ali i da bi se prostor maksimalno iskoristio, ormar je smješten uz najduži zid u prostoriji. Za krevet je ostalo dovoljno mjesta u izdvojenom dijelu. Na taj način spavaći prostor je dodatno skriven u odnosu na ulaz u sobu.


Kada je riječ o dizajnu, dizajnerica se sa svojim timom odlučila za kombinaciju svijetlog drva i zelene boje. Cijela kombinacija upotpunjena je betonom i tapetom koja imitira staklene cigle.

“To je najzanimljivije bilo odabrati pravi materijal za namještaj po mjeri s kojim će vlasnici biti zadovoljni, a naravno i mi. Predložili smo im u jednoj kombinaciji furnir a u drugoj Perfectsense Feelwood. Zbog boja koje se nudi Feelwood ali i njegovih karakteristika, prevagnula je druga opcija”, otkriva dizajnerica.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

“Ormar koji se proteže duž cijelog zida je od Feelwooda, s kojim smo dobili osjećaj toplog prostora, a poigrali smo se s tim drvenim dekorom iznad uzglavlja. Za izbjegavanje monotonije, koristili smo crne profile i na taj način povezali detalje u prostoru”, dodaje Mirjana Mikulec.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

U odnosu na idejno rješenje došlo došlo je do nekih sitnih izmjena, no one su gotovo zanemarive. Male promjene dogodile su se pri odabiru rasvjetnih tijela i izgledu uzglavlja kreveta. No osnovna ideja ostala je ista i dobili smo ugodan spavaći prostor

Drvo je interijeru dalo potrebnu toplinu, a u kombinaciji sa zelenom ostavlja dojam unošenja prirode u prostor. Pomalo industrijski štih naglašavaju stropovi od betona ali i tapeta koja imitira staklene cigle.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U video prilogu pogledajte kako je tekao cijeli proces uređenja sobe, kao i komentar Mladena Lovrekovića iz Elgrada na odabir materijala za namještaj po mjeri.

Komentari