KUPAONICE S WALK IN TUŠEM: potrebno je obratiti pažnju i na najmanje detalje

Moderne kupaonice vole tuš kabine umjesto kada, i to walk-in modele koji su u ravnini s podom. To iziskuje i upotrebu sustava za odvodnju kanalicama. Saznajte u nastavku sve bitno o njima!

 


Osmisliti izgled kupaonice spada u jedan od većih izazova kada govorimo o uređenju životnog prostora. Posljednjih godina veliki su trend tuš-kabine i gotovo se jednako često koriste u prostranim kupaonicama, kao i u onima manje kvadrature.

Sve popularniji je tzv. walk in tuš, koji uz to što štedi prostor, kupaonici daje pročišćen i prozračan, pa i elegantan izgled.

A baš kao raspored i izgled sanitarija, u kupaonici su važni i detalji jer, uz to što moraju biti funkcionalni, važna je i njihova estetska uloga kojom podižu izgled prostora. Dok se nekada na njih nije obraćala pozornost, danas se sve češće vodi računa o izgledu tuš kanalica.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto : Sanja Jagatić

“Tuš kanalice imaju ulogu moćnog praktičnog detalja koji doprinosi estetici kupaonice. Oslobađaju kupaonicu od ometajućih pregrada kao što su tuš kade i kabine i na taj način omogućavaju stvaranje zone tuširanja upravo u razini poda. Odlično su integrirane u podnu oblogu i ono što je vrlo važno, jednostavne su za održavanje”, objašnjava Helena Ježić iz tvrtke TECE koja nudi širok asortiman kanalica.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Pri izboru tuš-kanalica na raspolaganju su vam različiti uzorci i materijali, a sve su popularnije one u boji.

“Primijetili smo da je u posljednje vrijeme trend u kupaonicama crna boja pa su tako sve popularnije i crne kanalice. Osim što vrlo efektno izgledaju, mogu se prilagoditi i skratiti na potrebnu duljinu tuša”, otkriva Helena Ježić.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Instalacija kanalica vrlo je jednostavna,  no za to se morate odlučiti prije nego što krene postavljanje keramike. Jedan takav funkcionalan element, koji je ujedno i dekorativan, naglasit će ljepotu i najmanje kupaonice.


 

Komentari