Jednostavnost i pročišćene linije: zavirite u kuhinju koja osvaja svojom funkcionalnošću

Prozračne, jednostavne i funkcionalne, s puno skladišnog prostora – takve kuhinje se najviše traže. Pogledajte kako je jednu takvu kuhinju uredio studio Mirjane Mikulec i inspirirajte se!

 


Kuhinja je dio otvorenog dnevnog prostora u novogradnji. Klijentima je važno da imaju dovoljno mjesta za skladištenje i dovoljno radne površine, a da sve bude pročišćeno i jednostavno. Sam izgled definirao se nakon izmjere i iscrtavanja tlocrta, pri čemu se u obzir uzela i velika staklena stijena, kao i prolaz prema dnevnom boravku.


MAKSIMALNO ISKORIŠTAVANJE PROSTORA

U prostor od 17 kvadrata, pravilnog oblika, smjestila se i blagovaonica, tako da pri planiranju u obzir uzeta i mogućnost prolaska, kao i nesmetana komunikacija sa svim jedinicama dnevnog prostora.

“S obzirom na prozore, vrata i staklenu stijenu, prostor se maksimalno nastojao iskoristiti tako što su se svi elemente smjestili na dva zida – samo donje na zid na kojem se nalazi prozor, a visoke zatvorene na zid nasuprot staklenoj stijeni. Na taj način ostalo je dovoljno mjesta za pozicioniranje otoka. Tako se zadovoljio zahtjev za skladišnim prostorom, ali i radnom površinom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

KVALITETNI MATERIJALI

Da bi kuhinja bila dugovječna, važno je bilo odabrati kvalitetne materijale. Pročišćen i nenapadan izgled postignut je bijelim frontama, a odluka je pala na Fenix, dok se toplina unijela furnirom hrasta i to većim dijelom na spuštenom stropu. Radna ploča, kao i površina otoka obučene su u laminam.

Kada govorimo o fenixu, važno je reći da je riječ o mat površini na kojoj ne ostaju otisci, a na kojoj se površinska oštećenja mogu termalno ispraviti, primjerice, običnim glačalom. Na zidovima je postavljena mozaik keramika koja će povezati nijanse korištene u kuhinji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pri uređenju je jako važno pozornost obratiti i na unutrašnjost elemenata. Hoćete li se odlučiti za izvlačne elemente, police ili duboke ladice, ne smije ovisiti o trendovima nego isključivo o vašim potrebama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ovu kuhinju krase jednostavnost i umjerenost, a odabirom dekora i rasporedom elemenata postignut je čist izgled.

U video prilogu pogledajte kako je teklo uređenje kuhinje korak po korak te sve o Fenixu, super materijalu koji je korišten u izradi.

 

Komentari