KAO U NJUJORŠKOM LOFTU: Matejin moderni dvoetažni dom u središtu Zagreba

Ilustratorica Mateja Sučević svoj je dom stvorila u centru Zagreba, a nama je pokazala kako ga je uredila. U tome joj je uvelike pomagao tata, a rezultat pogledajte na fotografijama i u video prilogu!

 


InDizajn tim zavirio je u prekrasan, moderni dom mlade ilustratorice Mateje Sučević. Riječ je dvoetažnom stanu od 56 kvadrata u novogradnji u središtu Zagreba. U donjem dijelu stana nalaze se dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja. Stubište vodi na gornju etažu, na kojoj je smještena spavaća soba s kupaonicom.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Za izgled stana najzaslužniji su Mateja i njezin tata, koji je, iako nije građevinske struke, sudjelovao u svim tehničkim detaljima vezanima za uređenje. Mateja je bila zadužena za stil, a ideja je bila dobiti, kako kaže ‘đir njujorškog lofta’.

Na to je uvelike utjecala činjenica da je su u prostoru bilo željezno stepenište kao i parketi i pločice koje vlasnica nije dirala, a koji vuku na moderni industrijski stil.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Ispod dominantnih crnih stuba skriva se prostor za skladištenje, koji je izvrsno, budući da je kuhinja mala, poslužio za stvari koje inače pripadaju kuhinji. Ostatak dnevnog prostora čine blagovaonski stol i stolice te kutna garnitura.

Iako stanom vlada hladniji industrijski stil zlatnim detaljima i umjetničkim radovima postignut je topli dojam.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Želite li ovakav izgled postići u svom domu, ne bojte se kombinirati materijale i dekore. Opeka, kamen, metal i drvo pomoći će vam da dobijete izgled sličan ovome. Crna će vam, pak, pomoći da naglasite suvremenost. Također, poigrajte se dekoracijama. Neka dominiraju slike i knjige!” savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari