TRENDOVI: otkrivamo što se trenutno najviše traži na tržištu nekretnina

Na tržištu nekretnina uvijek se nešto događa, a u ovo doba je to intenzivnije. Saznajte sve o trendovima i aktualnostima kako biste lakše pronašli put do novog doma!

 


Jedno od najdinamičnijih tržišta je svakako tržište nekretnina, a dolaskom jeseni postaje posebno aktivno. Kakve trendove predviđaju stručnjaci i kako se formiraju cijene nekretnina, saznajte u nastavku!

“Tržište nekretnina tijekom cijele godine je jako uzbudljivo, međutim u rujnu se povećava potražnja za nekretninama. S jedne strane studenti traže stanove za najam, a s druge investitori i privatni kupci traže stanove za kupnju. Nakon uspješnih sezona na moru, pokušava se investirati i na moru i na kopnu, u velikim gradovima, jer se takve investicije isplate”, objasnio nam je Marko Grubišić iz agencije za nekretnine Mirjane Mikulec, koja uspješno posluje nekoliko godina.

Stan u Stenjevcu / Nekretnine Mirjana Mikulec

Najtraženiji su dvosobni stanovi, kao i oni luksuzni

Ono što vas vjerojatno najviše zanima, pored cijena, su i tipovi nekretnina koji su najtraženiji.

“Jako puno upita dolazi nam za stanove 50-k kvadrata s odvojenom dnom spavaćom sobom za kojima je uvijek najveća potražnja. Ako se nalaze na atraktivnoj lokaciji najbrže odlaze s tržišta pa su samim time najbolja investicija. Dakle, to su stanovi koje je najlakše kako prodati, tako i iznajmiti. Osim takvih stanova, jako su traženi i ekskluzivno stanovi poput ovog u kojem se trenutno nalazimo. Riječ je o top lokaciji i luksuznom uređenju i takvi stanovi prije ili kasnije nađu svog kupca. Potražnja za luksuznim nekretninama je jedan od trendova koji smo primijetili u posljednje vrijeme, posebno u našoj agenciji”, otkriva Sonja Toš, agentica iz agencije Mirjane Mikulec.

Stan na Trešnjevci / Nekretnine Mirjana Mikulec

Raste interes za stanove u prizemlju!

“Promjene koje vidimo na tržištu nekretnina vezane su i uz stanove u prizemlju. Nekad su se takvi stanovi teže prezentirali i prodavali, međutim investitori su primijetili potrebu i počeli graditi zgrade izvan centra grada s vrtovima koji su postali puno poželjniji. Do sada su cijene u stanovima u prizemlju bile pristupačnije zbog manjeg interesa i prodaje, ali sada se to počelo izjednačavati sa stanovima na drugim katovima”, ističe za kraj Marko Grubišić.

Stanovi na Srebrnjaku / Nekretnine Mirjana Mikulec

Jagoda Divić iz Hrvatske gospodarske komore navodi tri faktora koja utječu na tržišnu vrijednost nekretnina: kvaliteta gradnje, pozicija i izgled same nekretnine. Što će sve utjecati na kupnju nekretnina u budućnosti, saznajte u video prilogu!

 

Komentari