FRIDA: mjesto koja osvaja ne samo menijem nego i ugodnim ambijentom

Restorani i kafići svome uspjehu često mogu zahvaliti, pored ponude i svojim izgledom. Zagrebački restoran i bar Frida je jedno od takvih mjesta. Zavirite u njega!

 


Dobri restorani osim dobrih i primamljivih jela posjetiteljima nude i jedinstveno iskustvo uživanja u pomno osmišljenom interijeru. Sve spomenuto ima restoran i bar Frida, koji se smjestio na platou Kaptol Centra u Zagrebu.

U malo više od godinu dana poslovanja, postao je nezaobilazno mjesto koje itekako vrijedi posjetiti. Smješten u mirnom dijelu strogog centra Zagreba, osim bogate ponude jela i pića, svojim gostima Frida osigurava i potrebnu privatnost i opuštanje u ugodnom ambijentu. Otmjen, ali ne i pretenciozan interijer, ugodna glazba, mogućnost aperitiva ili digestiva u baru, Fridu svrstavaju u onu vrstu restorana koji itekako brine o potrebama i željama svojih gostiju.

Foto: Bojan Zibar

Chef Marko Jantolek donio je svojim konceptom menija spoj najboljeg iz cijeloga svijeta s našim lokalnim. Odan je domaćim i sezonskim namirnicama, a specijaliteti koji se na istom nalaze, nešto što svaki gastro entuzijast treba isprobati. Meni se mijenja gotovo na tjednoj bazi, u skladu s plodovima koje donosi aktualno godišnje doba, a sastoji se od vrhunskih delicija, pomno odabranih, svježih i kvalitetnih namirnica.

Foto: Bojan Zibar

Ugodan interijer koji se sastoji od mjesta za jelo i bara sa šankom uređen je u uglavnom tamnim nijansama među kojima prednjači crna, a kurkuma žuta, plava i zelena, kojima su presvučene stolice dolaze kao moćni koloristički akcenti koji doprinose elegantnom, ali i opuštajućem dojmu. Tome doprinose i fini materijali i nenametljva rasvjeta koja pruža meko, toplo svjetlo.

 

Foto: Bojan Zibar

Dekoracija u prostoru je vrlo malo, ali su doista moćne. Mnogima će pažnju privući umjetničke instalacije kiparice i grafičarke Sanje Sašo na jednom od zidova. Njezine prozračne skulpture nose cijeli prostor i daju mu karakter.

Foto: Bojan Zibar
Komentari