Maleni stan s velikim idejama

Veseo i razigran stan čija vrata vam danas otvaramo prostire se na četdesetak četvornih metara. Osmislili su ga arhitekti studija Mirjana Mikulec interijeri i pravi je dokaz da mali stanovi mogu izgledati itekako dobro.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

 

Najveći dio stana zauzima dnevni boravak, a tu su još kuhinja s blagovaonicom, kupaonica i mala spavaća soba. Mladi je par želio potpuno novi izgled, no bez rušenja zidova i s nešto skromnijim budžetom. Zato smo se prilikom projektiranja oslonili na niz pametnih rješenja koja štede prostor i novac.

U dnevnom boravku smješten je velik ormar koji skriva sve – od odjeće i obuće do kućanskih aparata. Dio je namještaja naslijeđen, dio kupljen, a dio izrađen po mjeri kako bi odgovarao prostoriji.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Na mjestu spavaće sobe nalazio se kabinet vrlo malih dimenzija, pa je i krevet izrađen po mjeri, a skladišni prostor krije se u unutrašnjosti. Male dimezije prate i kupaonicu. Na mjesto kade postavili smo tuš kako bi stala i perilica za rublje, a zidove krase zanimljive pločice neobičnog oblika.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kuhinja je bila možda i najzahtjevniji dio posla. Vrata dijele kuhinju na dva dijela jer je to jedini ulaz u susjednu prostoriju. Zato je ovakav oblik svojevrsni kompromis i odmak od uobičajenih oblika. 

Ipak ovakav oblik kuhinje ostavio nam je dovoljno prostora da ondje smjestimo malu blagovaonicu. Stol je okruglog oblika kako ne bi vizualno zagušio prostor, a dozu neobičnosti daju stolice. Završni dojam daju nepravilno postavljene pločice i simpatične dekoracije koje smo smjestili na zid da bi što više prostora ostalo na raspolaganju.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Nadamo se da vas je ovaj stan uvjerio kako je za opremanje malih prostora dovoljno tek nekoliko trikova, malo kreativnosti i domišljatosti.

MMI
MMI
Komentari