ZLATNA ČETVORKA: najatraktivniji interijeri 16. sezone prema izboru Mirjane Mikulec

Pogledajte kratki presjek impresivnih stanova kojima smo vas proveli u 16. sezoni, a koje karakteriziraju razni stilovi uređenja i zanimljiva dizajnerska rješenja

 

 

U 16. sezoni emisije InDizajn, čija je posljednja epizoda emitirana u prošlu nedjelju, u rubrici Iza vaših vrata zavirili smo u neke od najljepše uređenih stanova. Pokazano je jedanaest primjera elegantnih i zanimljivih arhitektonskih rješenja koje je radio studio Mirjane Mikulec, ali i gledatelji sami te drugi arhitekti i dizajneri.

Mirjana Mikulec izabrala je iz sada već prošle sezone četiri stilski potpuno različita stana koji su zanimljivi svaki na svoj način, a mi vam ih sada predstavljamo!

 

1. SPOJ MINIMALIZMA, ELEGANCIJE I DIZAJNERSKIH KOMADA

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prvi stan, čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec spoj je elegancije i minimalizma, a dominiraju luksuzni materijali i zanimljiv spoj hladnih i toplih finiša. Ovo je dom mlade obitelji koja je poželjela u potpunosti preobraziti stan od 105 kvadrata u zagrebačkoj starogradnji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Elegancija i minimalizam na istoj adresi: prostrani zagrebački dom za mladu obitelj

Kroz cijeli prostor provlači se ista ideja – minimalizam s komadima dizajnerskog namještaja. Prostor je podijeljen u dvije zone – dnevnu i spavaću a uređen je suvremeno i bezvremenski. Ravne linije namještaja kombinirane su s pokojim klasičnim komadom, dok su crno-bijeloj bazi dodani zemljani tonovi koji daju toplinu.

 

 

2. EKLEKTIČAN DVOETAŽNI PROSTOR ZA SAMCA

Foto: Darko Mihalić

Kombinacija jakih boja ono je što zaokuplja pozornost u stanu koji je uredio dizajner interijera Nikola Pavlinić. Devedeset kvadrata ovog dvoetažnog stana namješteno je u skladu s potrebama vlasnika. Prva etaža krije jednu zanimljivost –  namještena je na dvije razine pa je tako dnevni boravak smješten u ravnini s ulazom, a kuhinja s blagovaonicom nalazi se na platou.

Foto: Darko Mihalić

Sjajno osvježenje dvoetažnog stana: više boja i detalja te otvoreniji pogled na zelenilo u dvorištu

Otvorena galerija do koje vode stepenice sa zanimljivom narančastom ogradom skriva jednostavan prostor za spavanje s umirujućim pogledom prema šumi. Nikola je prostor oživio odabirom jakih boja na pojedinim detaljima, ali i kuhinjom za koju je odabrao zanimljivu kombinaciju crne i zelene i tako joj dao posebnost.

 

 

3. ELEGANCIJA U VISOKOM POTKROVLJU MLADE ARHITEKTICE

Foto: Darko Mihalić

Stan od 115 kvadrata u potkrovlju, koji je projektirala i dizajnirala arhitektica Edite Geci, dobio je puno pozitivnih komentara. Visoko potkrovlje, galerija, mali balkon i crni elementi, ono je što ovaj stan čini zanimljivim.

Tonovi i materijali koji dominiraju ovim stanom punim prirodnog svjetla su zlatna i mesing, nježni velvet, kao i crna boja koja prostoru daje dozu elegancije. U uglovni dio potkrovlja zgrade, Edita je smjestila stan za sebe i svoju obitelj.

Foto: Darko Mihalić

Zagrebačko potkrovlje s potpisom: kad arhitektica uređuje svoj životni prostor pod neodoljivim kosinama

U potpunosti je iskoristila iznimno veliku kosinu i dobila galeriju na kojoj su dvije prostorije, a ima i pogled na donji dio stana. Zanimljivo je da je, unatoč činjenici da je riječ o potkrovlju, Edita uspjela dobiti i mali balkon, neuobičajen za ovakve stanove.

 

 

4. KLASIKA I SUVREMENO NA JEDNOM MJESTU

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Za kraj smo ostavili netom završeni stan koji je projektirao studio Mirjane Mikulec. Riječ je o obiteljskom stanu od 120 kvadrata u kojem je spojen suvremeni i klasični stil.

Budući da je riječ o novogradnji, nije bilo intervencije u tlocrt. Stan je podijeljen u tri dijela – dječji dio, dnevni prostor i glavni spavaći dio.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

NOVI PROJEKT MIRJANE MIKULEC: vodimo vas u obiteljski stan u kojem se vješto isprepliću klasika i moderni dizajn

 

Naglasak je stavljen na eleganciju i to kroz spoj suvremenog i klasičnog. Suvremenu notu prostoru daju jednostavne linije namještaja, dok se klasika naglasila štukaturama. Pozicioniranjem kuhinje u prošireni dio prostorije dobilo se pročišćeno mjesto za druženje i odmor.

Stil spavaće sobe prati ostatak stana, dok je dječji dio opremljen u skladu sa željama mladih vlasnica. Eleganciju u stanu naglašena je bojama i materijalima, a rezultat je profinjen i suvremen izgled.

 

Komentari