U SKLADU S VRUĆIM TRENDOVIMA: kupaonica inspirirana elegancijom i luksuzom

Ako se spremate na (pre)uređenje najintimnije prostorije u domu, susrest ćete se s brojnim trendovima. Jedan od njih je i luksuz, kojeg vole moderni kupaonski prostori. Pogledajte kako je upravo jednu takvu kupaonicu osmislio tim Mirjane Mikulec

 

 

Luksuzan izgled kupaonice jedan je od trendova u uređenju ove najintimnije prostorije u svakom domu. Čim se spomene riječ luksuz, to mnogima zvuči nedostižno i preskupo. No, na primjeru kupaonice koju je osmislio studio Mirjana Mikulec interijeri pokazat ćemo vam da nije nužno izdvojiti puno novca kako biste postigli luksuzan izgled kupaonice.

U želji da se postigne luksuzan izgled, odabir pada upravo na mramorne uzorke, velike formate ili pak metalizirane reljefne pločice. Mramor ipak ima prednost na spram ostalih jer je to zapravo vječan motiv koji ne zastarijeva, a može ga se birati u nekoliko različitih boja. S manje ili više izraženim žilama i naravno u različitim dimenzijama. Upravo je mramor izabran kako dominantan uzorak u ovoj kupaonici.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Za bazu ovog prostora odabrala sam pločice s mramornim uzorkom, a eleganciju ću naglasiti kontrastom boja. S obzirom na to da smo na podu i zidovima koristili pločice istih dimenzija, kupaonica će imati ujednačen izgled. Uz odabir uzorka mramora, koji je sam po sebi elegantan, upravo će kombinacija tamne podne i većinom svijetle zidne keramike vašoj kupaonici dati raskošan izgled”, otkriva dizajnerica.

Za ovu kupaonicu odabrane su dimenzije pločica 60×60, kako za pod, tako i za zidove. Na pod je postavljen crni mat mramor, dok su zidovi zbog prostornosti obloženi bijelom keramikom. Tamne žile povezuju kontraste, a odabir namještaja i sanitarija prati zadanu temu.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kako je želja našeg klijenta bila jednostavnost, boju kupaonskog namještaja uskladili smo s podnom keramikom. Isto savjetujem i vama jer će tako vaša kupaonica djelovati profinjeno i uredno. Međutim, ono što će na kraju podići prostor su detalji u boji plemenitih materijala.

Kako je  teklo opremanje kupaonice korak po korak te koje još savjete nudi Mirjana Mikulec ako želite postići luksuzan izgled kupaonskog prostora, pogledajte video prilog!

Komentari