Zagrebačko potkrovlje s potpisom: kad arhitektica uređuje svoj životni prostor pod neodoljivim kosinama

Vodimo vas u sjajno uređen zagrebački stan u potkrovlju arhitektice Edite Geci. Svoj dom od 115 četvornih metara u staroj zgradi u centru Zagreba, Edita je sama projektirala i dizajnirala.

 

 

Uvijek volimo vidjeti stanove koje su vlasnici sami uredili. No, ovaj puta situacija je malo drugačija – vlasnica je stručnjak upravo na području arhitekture i dizajna. Uzbuđenje je time dvostruko veće! Naročito ako imamo u vidu da je riječ o starogradskom stanu u potkrovlju koji ima galeriju i  -balkon! Oba elementa rijetkost su u ovakvim prostorima.

Stan se nalazi u kutnom dijelu zgrade i prostire na 115 četvornih metara što je posve dovoljno za život mlade obitelji s djetetom. Uz dnevni prostor otvorenog koncepta, interijer sadrži i dvije  spavaće sobe, dvije kupaonice, gostinjski WC i mali balkon.

Teško je u ovakvom stanu, u kojem je pomno osmišljen i dorađen svaki centimetar istaknuti posebnosti. No ono što nam svakako prvo plijeni pažnju su zanimljive crne stepenice nepravilnog oblika koje vode do galerije na kojoj su smještene soba i kupaonica. Jaki nagib krova arhitektici je u projektiranju omogućio dodatni stambeni prostor i stvaranje ove male šarmantne galerije.

Ono što interijer čini neodoljivim su i materijali koji definiraju izgled ovog stana – zlatna boja i mesing, baršun i puno staklenih ploha. Stanom dominiraju neutralni tonovi namještaja po mjeri u kombinaciji s nezaobilaznom crnom.

Pogledajte kadrove stana u našoj galeriji, a dopunite ga video prilogom! Tamo vas očekuje i mali šarmantni balkon!

 

 

Komentari