Zemljane nijanse i klasični materijali: recept za topao, moderan ali i bezvremenski interijer

Dvosobni stan od 60 četvornih metara uređen je moderno, s bezvremenskom notom koju su osigurali materijali i boje, prije svega drvo i mramor te tople zemljane nijanse

 

 


Vlasnici ovoga dvosobnog stana angažirali su studio WOW studio i dizajnericu Irinu Čerenkaju sa željom da njihov dom bude moderan, topao i funkcionalan interijer. Dizajnerica je to prije svega postigla korištenjem namještaja po mjeri, funkcionalnih rješenja, prirodnih materijala i zemljanih tonova. Isto tako, vlasnicima je bilo bitno maksimalno iskoristiti prostor.

Foto: Mihail Stepanov

Na 60 četvornih metara smjestio se ulazni prostor s dosta skladišnog prostora, koji vodi u otvorenu dnevnu zonu (kuhinju i dnevni boravak), gostinjski toalet, spavaću sobu, garderobu, kupaonicu i zasebnu praonicu rublja.

 

Foto: Mihail Stepanov

Prostor dnevnog boravka vizualno je podijeljen na zone uz nekoliko elemenata: keramičkim podnim pločicama kuhinja se odvaja od boravka i blagovanja koje su obložene parktetom, a ulaz u gostinjski toalet policom koja stvara svojevrsni prolaz. Ovaj kutak dodatno je zanimljiv zbog unikatnog sata koji zauzima cijeli zid.

Foto: Mihail Stepanov

Ulazni prostor također je zoniran time što se na podu kombinirala crna boja na parketima. Blagovaonica je vješto ukomponirana u kuhinjski otok – stol se nastavlja na njega, a drugi materijal (drvo) izdvaja ga kao zasebnu cjelinu. Okretanjem sofe prema zidu dnevni i kuhinjski dio također se vizualno odvojio.

Foto: Mihail Stepanov

Foto: Mihail Stepanov

Umjesto uobičajenih gornjih ormarića, u kuhinji se koristila samo zidna polica od porculanskog kamena. Isti materijal korišten je u završnoj obradi poda, radnih ploča i prozorskih klupica.

Foto: Mihail Stepanov

Iz dnevne zone se ide u privatni dio stana kojeg čine spavaća soba, garderoba i kupaonica. Na ulazu u u ovu zonu nalazi se prekrasan stalak s mnoštvom ukrasnih detalja, koji je vizualno vidljiv iz svih točaka stana, a također skriva prostor sobe od znatiželjnih pogleda.

Foto: Mihail Stepanov

Garderoba je nastala pregradnjom spavaće sobe koja sada postaje prava oaza za odmor, samo s krevetom okrenutnim prema prozorima, noćnim ormarićem i foteljom. Spavaćoj sobi dodan je još jedan opuštajuću sadržaj: izlazak na ugodnu malu lođu, idealnu za jutarnje ispijanje kave i popodnevno čitanje magazina i knjiga.

Foto: Mihail Stepanov

 

Komentari