Moderna i topla varijanta skandinavskog dizajna u prvome zajedničkom stanu mladoga para

Neutralna baza, specifična za skandinavski stil, obogaćena je prekrasnim nijansama zelene te drvenim površinama što je prostoru dalo slojevitost i toplinu

 


Mateusz i Martyna mladi su par iz Gdanjska koji je za uređenje svog prvog zajedničkog doma angažirao studio Raca Architekci. Pred dizajnere su stavili svoju viziju stana koja je arhitektima ostavila prilično odriješene ruke jer je bila bazirana na stilskim preferencijama.

Jedini izazov bio im je pomiriti njihove zahtjeve jer nisu bili istovjetni. Martyna je zaljubljena u skandinavski stil i željela je da stanom prevladava bijela i siva boja, dok je Mateusz želio moderan i topao dom u kojem bi radio vidio i neke druge nijanse osim svijetlih neutralnih.

 

Foto: Fotomohito

Dizajneri su pokušali spojiti njihove zahtjeve u jedan projekt, a rezultat je fantastičan. Stanom vlada skandinavski stil, ali njegova modernizirana verzija te su neutralnoj bazi sive i bijele dodane nijanse zelene te drvene površine. Tako je stan dobio malo više boja i topline, a zadržao je skandi izričaj i modernost.

Foto: Fotomohito

Ovakav koncept uređenja provlači se u svim prostorijama trosobnog stana površine 70 četvornih metara – od dnevnog prostora pa sve do spavaće i radne sobe te kupaonice i hodnika. Neutralna osnova, drvene površine i nijanse zelene prisutne su u cijelom prostoru i stvaraju dojam zaokružene stilske cjeline.

Foto: Fotomohito

Dnevna zona otvoren je prostor povezan s hodnikom te se u njoj nalazi jednolinijska kuhinja, veliki blagovaonski stol sa stolicama i dnevni boravak u kojem dominira siva kutna garnitura modernog dizajna. Mnogima će se možda najviše svidjeti tepih u dnevnom boravku geometrijskog uzorka i predivne kombinacije sivih, plavih i zelenih tonova.

Foto: Fotomohito

Veliki otvori u dnevnom boravku osiguravaju dovoljno prirodnog svjetla za čitav dnevni prostor.

 

Foto: Fotomohito

 


Spavaća soba plijeni pažnju zbog tamno zelene nijanse na akcentnom zidu i mini metalne crne police koja se na ovakvoj pozadini još više ističe.

Kupaonica je najmoderniji dio interijera i u njoj je uvelike zastupljen minimalizma. Pročišćenim prostorom dominiraju nijanse bijele bez previše uzoraka s tek dva suptilna koloristička akcenta – svijetlo zelenim ormarićem ispod umivaonika te crnim okvirima.

Foto: Fotomohito

 

 

 

 

Komentari