MALO ČUDO OD 33 KVADRATA: poslovni prostor pretvorio se u divan dom nadahnut industrijskim stilom

Prostor u prizemlju stambene zgrade, prvotno zamišljen kao poslovni, prenamijenjen je u stambenu jedinicu. Zavirite u ovaj interijer od 33 četvorna metra i uživajte u dobrim idejama i dizajnu!

 


Sve češće se poslovni prostori prenamjenjuju u stambene, a razlozi su uglavnom ekonomske prirode. Kada poslovni prostor nije profitabilan, onda je izvrsno rješenje pretvoriti ga u stan. Upravo to učinjeno je u zgradi u Malmöu, a mi vas vodimo u prenamijenjeni stan.

Foto: Hemnet

Riječ je o studio apartmanu od 33 četvorna metra, uređenom u industrijskom stilu ali bez previše klišeja. Zahvaljujući visini stropa od 3,50 metra i velikim vanjskim otvorima koje nude obilje svjetla, ovaj stan je primjer uspješnog dizajna i sjajne iskoristivosti prostora. Kako bi u prostor stao i ležaj, vlasnik je napravio mezanin i na njemu stvorio mali kutak za spavanje.

Foto: Hemnet

Ispod mezanina od čelične konstrukcije rađene po mjeri nalazi mini dnevni boravak, a ostatak prostora čine kuhinja, blagovaonski stol te kupaonica. Zidovi u nastavku kuhinje iskorišteni su za garderobne ormare koji zbog svoje bijele boje i jednostavnog dizajna, baš kao i kuhinja, ne zatvaraju prostor, nego ga otvaraju.

Foto: Hemnet

Kako je prostor inspiriran industrijskim stilom, no ima malu površinu, vlasnik se orjentirao na svijetle tonove uz dodatak tamnih akcenata u sivoj i crnoj, a dojam željenog stila je postigao metalnim i betonskim površinama.

Metalnu i betonsku dekoraciju nadopunjuje velika svjetlost koja dolazi iz velikih prozora koji gledaju na vanjsko dvorište. Sve to čini da, iako se ovaj stan ne nalazi u staroj zgradi, njegova atmosfera odaje atmosferu stare tvornice.

Foto: Hemnet

 

Komentari