Dom šesteročlane obitelji u zaleđu Zadra: u vrtu se našlo mjesta i za mali bazen

Nakon osam godina podstanarstva, mladi bračni par Kristina i Mihael počeli su graditi kuću u Murvici, mjestu u blizini Zadra. Interijer od 96 kvadrata savršeno je iskorišten i uređen

 

 

 

 

Na prvu bismo rekli: ovo je dom koji ima sve, pa čak i bazen, što je još uvijek za većinu nas, san. Ne, nije riječ o luksuznoj vili na nekoj elitnoj lokaciji nego obiteljskoj kući s ružičastom fasadom i crnim krovom u naselju Murvica pored Zadra. Kuću su Slavonci Kristina i njezin suprug Mihael sagradili nakon osam godina podstanarstva.

 

Foto: Privatni arhiv

Kristinina ljubav prema interijerima i kreativnost te vrijedne ruke njezina supruga stvorili su interijer koji je iznimno lijep, skladan i privlačan te ima pravu atmosferu doma, idealan za život mladog para s četvero djece. No, kako su Slavonci iz okolice Osijeka završili u Dalmaciji?

Foto: Privatni arhiv

„Prije 11 godina, po završenom fakultetu i u potrazi za poslom, preselili smo se u Zadar. Dugo smo bili podstanari i jednako toliko je rasla naša želja za toplim domom. Odlučili smo kupiti zemljište i graditi kuću. Jednostavno se u stanu nismo mogli zamisliti. Izabrali smo teži put, ali vrijedilo je“, objašnjava Kristina dodajući kako su možda jedino ‘fulali u boji fasade’.

„Ali, slatka je i tješim se da je to prava vesela obiteljska kuća koja nas opisuje kao simpatične ljude“, duhovito komentira.

Foto: Privatni arhiv

U interijeru površine 96 četvornih metara, koju je radio izvođač prema njihovu planu, smještene su otvorena dnevna zona, dvije kupaonice, tri spavaće sobe i ostava, a u dvorištu iza kuće naknadno je napravljen bazen, u čijoj izradi je sudjelovao i vlasnik, koji je daleko od građevinske struke.

„Suprug je sam radio deking od potkonstrukcije do šivanja gornjih daski. Također je sam uredio dvorište i napravio djeci dječje igralište. Inače je diplomirani inženjer agroekonomije“, kroz smijeh govori Kristina.

Foto: Privatni arhiv

 

Za izgled interijera prije svega je zaslužna vlasnica, kojoj je uređenje interijera hobi te je velika zaljubljenica u farmhouse stil i skandinavsku jednostavnost, što se može primijetiti po načinu na koji je uređen dom.

Svijetli neutralni tonovi isprepliću se s drvenim površinama i lijepim detaljima tvoreći sjajnu kombinaciju skandinavske suzdržanosti i topline koju pruža rustika. Iako, Kristina priznaje da se nisu vodili strogim stilskim odrednicama ovih stilova.

Foto: Privatni arhiv

„Radili smo onako kako je nama odgovaralo i nama bilo ugodnom i mislim da smo dobro sve uspjeli iskombinirati“, kaže Kristina koja je blagovaonski stol napravila sa suprugom i svojim ocem.

Ono što ovaj dom za šestero čini posebno šarmantnim su detalji poput DIY projekata, zid od opeke u kuhinji, različite stolice za blagovaonskim stolom ili pak letvica na prozorskim staklima. Opeka je bila Mihaelova želja, no i Kristina ga obožava jer unosi posebnu dozu topline. Letvice su pak bile njezina želja, i to iz vremena kada je kao djevojčica hodala po selu i maštala o svojoj kući iz snova. A ona joj, se, očito, ostvarila.

Foto: Privatni arhiv

„Ima tu još posla, ali polako, koliko financije dopuštaju. U planu je iza bazena gradnja ljetne kuhinje i još jedne dodatne prostorije, te sadnja maslina“, otkriva daljnje planove vlasnica.

Kako se izgled njezina doma mijenja prema godišnjim dobima, ali i trenutnoj inspiraciji, pogledajte na njezinu profilu na Instagramu @ourhappyplace6.

Komentari