42 KVADRATA U NOVOGRADNJI: dvosobni stan za mladi par u svijetlim ali toplim tonovima

Dizajnerica Anastasja Vasilica iz studija Točka Design kreirala je čist interijer bez vizualne ‘buke’, naglašavajući pritom individualnost vlasnicima stana kao i eleganciju i toplinu svijetlih zemljanih tonova

 


Biti na istoj valnoj dužini s vlasnikom stana idealna je situacija o kojoj sanjaju mnogi dizajneri interijera. A kada se tome udruže novogradnja pa nema potrebe za adaptacijom, a raspored odgovara vlasniku – onda je uspjeh i više nego očekivan.

Upravo to se dogodilo u novijem projektu uređenja malog dvosobnog stana dizajnerici Anastasji Vasilici iz Točka Design studija. Njezini klijenti, mladi par koji voli aktivnosti na otvorenom i druženja s prijateljima kupili su stan u novogradnji površine 42 četvorna metra. Lako su pronašli zajednički jezik i dogovorili se koncept uređenja.

Foto: Anton Liktarović

Glavna želja vlasnika bila je unijeti duh 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća u interijer, a da on pritom bude moderan i funkcionalan. Također, željeli su da njihov novi dom bude ugodan, topao i opupštajući. Vlasnici se također sviđala ideja elegancije.

Foto: Anton Liktarović

Stan se sastoji od dnevnog boravka u kojem je i kuhinja s kutkom za blagovanje, male spavaće sobe, hodnika i kupaonice. Sve to stalo je u 42 kvadrata, pa je dizajnerica kao dominantne boje stavila svijetle neutralne nijanse sive i bež s dodatkom drvenih površina. To je donijelo istovremeno i eleganciju i toplinu u prostor, a uzorci i dizajn nekih komada kao i dekoracija donio je traženi retro štih.

Foto: Anton Liktarović

U maloj površini bilo je bitno i da elementi interijera rješavaju nekoliko funkcionalnih zadataka. Stoga se, primjerice, kutna garnitura u dnevnoj sobi lako rasklapa, pružajući dodatni ležaj za one dane kada prijatelji odluče prenoćiti. Minimalizmom u dekoru izbjegla se vizuala zagušenost i održala pročišćenost.

Komentari