Fanovi Walta Disneyja od sada mogu odsjesti u kući koju je izgradio za svoju obitelj

Ljubitelji ostavštine slavnog Walta Disneyja napokon će doći na svoje! Dom u Los Felizeu u kojem je živio od 1932. do 1950. dostupan je za najam. Može se iznajmiti za 40 000 dolara mjesečno, a zanimljivo je da je sama gradnja kuće koštala 50 000 dolara.


Kuću je izgradio za svoju obitelj, a u njoj su nastale mnoge ideje za crtne filmove koje i dan danas rado gledamo. Riječ je o kući s četiri spavaće sobe, pet kupaonica te dnevnim boravkom koji se proteže na dva kata koju je dizajnirao umjetnik i arhitekt Frank Crowhurst. Naravno, tu se krije i kućno kino bez kojeg bi ova kuća bila nezamisliva.

Klasici poput Snjeguljice i sedam patuljaka, drvenog lutka Pinocchia, slonića Dumba i Bambija nastali su dok je Disney živio upravo u ovoj kući.

FOTO:6abc.com
FOTO: SFGate

Unutrašnjost kuće, uz manja renoviranja, još uvijek izgleda kao kada je Walt ovdje živio pa se tako mogu zateći zidovi obložene drvom, kamin od opeke i izvorni prozori s kojih se vidi Los Angelesa.

Kuhinja je, logično, doživjela najviše promjena i prati trendove pa danas uključuje mramorne radne površine, prilagođene ormariće i moderne aparate. No, detalji koji se najviše ističu su staro spiralno stubište, stropovi s drvenim gredama i vitraji.

FOTO:6abc.com

Bršljan se penje vanjskim dijelom kuće pa ona opravdano asocira na bajke. Okućnica uključuje park, bazen i garažu za čak 10 automobila te kućicu za igru na temu Snjeguljice koju je izgradio za svoje kćeri Diane Marie i Sharon Mae. Oko kuće se mogu pronaći grmovi ruža u dvije boje, žute za Walta i ružičaste za suprugu Lillian.

FOTO:6abc.com

Sadašnji vlasnik je redatelj Timur Bekmambetov koji je kuću kupio 2011. Izjavio je da je Disney bio “čovjek vizionar” koji je “izumio cijeli svijet”. Kuću je povremeno iznajmljivao za snimanje filmova i posebna događanja, a sad ju mogu unajmiti svi obožavatelji koji žele doživjeti dio prošlosti ovog velikog čovjeka.

FOTO: SFGate
FOTO: SFGate
Komentari