Stan od 44m2 u industrijskom stilu: dekorativnom pregradom do nove sobe

Novi vlasnik odlučio je veliki stan podijeliti u tri manja, a jedan od njih urediti u industrijskom stilu. Dodatna želja bila je da se unutar zadane kvadarature kreira zaseban prostor za spavaću sobu s bračnim krevetom

 

Veliki stan u središtu Zagreba novi je vlasnik odlučio podijeliti u tri manja i namijeniti za kratkoročni najam. U osmišljavanju tri novonastala interijera, gdje su se trebali zadovoljiti potrebe dnevne i spavaće zone uz nus prostorije – kuhinju i kupaonicu pomogao mu je studio dizajnerice Mirjane Mikulec. Donosimo vam idejno rješenje jednog od triju stanova. Vlasnik je prihvatio varijantu koju mu je dizajnerica ponudila te je sada u fazi adaptacije.

Stan se prostire na 44 četvorna metra i, prema želji vlasnika, uređen je u industrijskom stilu što je postignuto biranjem tamnih tonova te cigle, metala i drveta – materijalima karakterističnim za ovaj stil. Drugi zahtjev vlasnika bio je da se unutar interijera odvoji zaseban prostor za spavaonicu. Tako je dio dnevnog boravka pregrađen staklenim zidom omeđenim crnom drvenom konstrukcijom. Pregrada je zbog konstrukcije dobila na dekorativnosti, a staklo umjesto gipsanog zida ili drvenog panela pokazalo se kao bolje rješenje jer zahvaljujući njoj prirodno svjetlo dolazi u spavaonicu.

Pored toga, staklo kao materijal stvara iluziju da prostor nije pregrađen kao i da su obje prostorije – spavaća i dnevna soba s kuhinjom veće nego što jesu. Kreiranjem ove dvije zone te dodavanjem radnog kutka i stola za blagovanje zadovoljene su sve potrebe stana za kratkoročni najam.