Sakrijte svoj balkon ili terasu od sunca, ali i znatiželjnih pogleda iz susjedstva

Iako je na otvorenom prostoru, svi želimo u svome vrtu, balkonu ili na terasi imati mir i potrebnu dozu intime i privatnosti. No, često nam to ne dopuštaju prolaznici, susjedi… Pomažemo vam riješiti taj problem


 

Balkoni i terase imaju ograde, ugrađene iz sigurnosnih razloga. No, kada zatopli i kada počnemo sve češće boraviti na njima, ograde nam dobro dođu i kao zaklon od znatiželjnih pogleda prolaznika na ulici ili pak susjeda. No, ponekad nam za to nisu dovoljne samo ograde, naročito ako nemaju potrebnu visinu ili su od željeznih šipki koje više otkrivaju nego skrivaju.

Dakle, potrebna nam je dodatna zaštita kako bismo imali svoju mir i potrebnu dozu intime – za odmor u tišini, drijemanje na omiljenoj ležaljci, razgovor, čitanje, druženje s obitelji i prijateljima…

 

Foto: Ideal Home

Paneli od drveta, stakla, plastike….

Današnje tržište nudi cijeli spektar paravana i pregrada kojim balkon može postati intimna oaza, zaklonjena od pogleda. Prije svega, to možemo postići drvenim, plastičnim ili staklenim panelima koje možemo nadograditi na postojeću ogradu ili pak pričvrstiti za tlo čeličnim vijcima. Također, taj panel može biti mobilni te sklopiv. Njega nakon ljetnih mjeseci sklopimo i sklonimo u neki kutak balkona ili garaže, sve do iduće sezone na otvorenom.

Mnogi danas privatnost na balkonu, kao i zaštitu od sunca postižu platnenim tendama koje se spuštaju jako nisko te pričvrste za ogradu balkon, pružajući maksimalan zaklon. Također, dobro rješenje su sjenila od impregniranog čvrstog tekstila ili pak trske. Trska se može koristiti kao vertikalna ograda koja se pričvrsti za postojeću metalnu ogradu.

 

Foto: Zachary.com

Zavjese za lounge atmosferu

Danas se sve češće upotrebljavaju i zavjese od čvrstog tekstila kao atraktivan paravan te stvaraju lounge atmosferu. A ako želite panel koji će biti multifunkcionalan i što prirodniji, zasadite vertikalni vrt uz ogradu balkona ili pak u velike tegle zasadite bambuse ili neko drugo zelenilo koje brzo raste. Velike žardinjere s cvijećem  također mogu poslužiti kao zaklon.

Zavirite u našu galeriju i nadahnite se prijedlozima koji su ujedno i prekrasna dekoracija – panelima, vertikalnim vrtovima, žardinjerama s cvijećem i tendama zanimljivih boja i uzoraka uljepšat ćete svoj balkon, vrt ili terasu!

 

Foto: Edles aus Edelstahl