PRIJE I POSLIJE: preuređeni vrt obiteljske kuće dobio je i kino na otvorenom

Uređenje dnevnog boravka s kino kutkom preselilo se i u eksterijer. Pogledajte kako je jedna obitelj makeoverom svoga zapuštenog vrta iza kuće dobila i kino na otvorenom

 


Projekcijsko platno postalo je vrlo popularna alternativa televizoru. Neki čak poptuno prelaze na ovu prvu varijantu, koja se pokazala idealnim rješenjem u vrijeme lockdowna kada smo manje izlazili vani, pa tako i u kino.

A jedna obitelj iz Engleske odlučila je organizirati kino kutak i u svome stražnjem dvorištu.


PRIJE

Nakon nekoliko godina života u kući s neupotrebljivim i potpuno zapuštenim dvorištem, u kojem je samo bila stara drvena kućica u koju se odlagao alat i višak stvari iz kuće, vlasnica Jen Rothbury odlučila ju je preurediti kako bi postala funkcionalna.

Jenn je strastvena ljubiteljica interijera i na svome Instagram profilu @crack_the_shutters redovito objavljuje sve preinake u svome domu. Sada je red došao i na dvorište kojem je odlučila napokon dati ulogu koju zaslužuje – mjesto za odmor, druženje, ali i gledanje filmova i serija.

No, to nije sve što je obnova vrta donijela…

Foto: @crack_the_shutters

Jen je prvo, uz pomoć supruga, odlučila urediti kutak za sjedenje, da nalikuje što više dnevnom boravku. Odlučila se za sjedeći namještaj od starih paleta koje je bilo potrebno obraditi i obojati.

Na konstrukciju od paleta stavljeni su jastuci, a dodani su i ukrasni jastuci i dekice.

Foto: @crack_the_shutters

POSLIJE

Pored kutne garniture i ojastučenog dijela koji se lako prenese u drvenu kućicu kada pada kiša ili tijekom zimskih mjeseci, obnovljena je i stara drvena ograda novim slojem boje.

Kućica je također dobila novi sloj boje te vertikalne vrtove od paleta koje su naslonjene na nju. U udubine paleta zasađeno je cvijeće, kao i sa strane, uz ogradu.

Kako bi prostor nalikovao što više dnevnom boravku, stavljen je tepih namijenjen za vanjski prostor kako bi odolio vlagi.

Foto: @crack_the_shutters

Umjesto klub stolića stavljeno je mini vanjsko ložište koje će izvrsno poslužiti navečer, kad zahladi. Ovo ložište dobro je riješenje i za hladnije dane, kako bi se i u to vrijeme moglo boraviti na otvorenom.

Ovakvo grijaće tijelo izvrsno je za stvaranje atmosfere ugode i romantike, čemu pridonose i lampice obješene o grane drveća.

Foto: @crack_the_shutters

Najzapušteniji dio stražnjeg dvorišta potpuno je obnovljen. Prvotna ideja bila je napraviti cvjetnjak, no, Jen je u dogovoru sa suprugom odlučila napraviti mali iskorak.

Foto: @crack_the_shutters

Raskrčili su zelenilo, stavili pergolu i pod posuli šljunkom te napravili dva vrlo atraktivna sadržaja koji su podigli vrt.

U kut je postavljen vanjski jacuzzi, a pored njega romantični mini kutak za sjedenje s metalnom klupom, stolićem i stolicama. Drvena konstrukcija pergole poslužila je za stavljanje platna za projekcije čime je oformljeno kino na otvorenom. A to je ono što bismo svi željeli u svome vrtu, zar ne?

Foto: @crack_the_shutters

 

Komentari