Proljetni makeover: kako osvježiti namještaj od iverala

Bilo da smo ga se zasitili, shvatili da ne odgovara izgledu prostorije ili pak potpuno narušava njen izgled, namještaj je, uz boju zidova, ono što najprije poželimo promijeniti

 

Iako nam se različite vrste dekora na ormaru ili pak intenzivna boja koju volimo isprve čini kao odličan odabir, vrijeme katkad pokaže da smo pogriješili. Čak i ako su od iverala, fronte namještaja, kao i ostatak korpusa, mogu se obojiti ili pak osvježiti. Dvije su opcije – bojanje ili obljepljivanje fronti namještaja.

Foto: Vintage Hip Décor

Kako bi se boja što bolje primila za površinu, prije nanošenja završne boje potrebno je nanijeti primer. Želite li pod svaku cijenu izbjeći nanošenje primera, odaberite boju na vodenoj bazi. Ipak, savjetujemo da primer ili temeljnji premaz svakako nanesete. Tek nakon što je bazni sloj koji će osigurati prianjanje boje suh, bacite se na nanošenje boje. Nanesite je koristeći manji valjak i kist za teško dostupna područja. Zatim, kada je prvi sloj suh, nanesite i drugi po potrebi.

Foto: Pinterest

 

Foto: Pinterest

Druga su opcija samoljepljive folije. One se mogu nalijepiti na bilo koju površinu, pa tako ni ormar neće predstavljati problem. Možete birati između raznolikih uzoraka i motiva ili pak odabrati jednobojne folije. Možete se odlučiti i za tapetu i na taj način ukrasiti fronte ormara.

 

Foto: Piterest

Za koju god varijantu se odlučite, prije kupovine se svakako posavjetujte s osobljem na prodajnom mjestu. Sav potreban materijal možete pronaći u prodavaonicama boja i lakova.

 

Foto: Pinterest
Komentari