‘BEST OF’ IZ OVE SEZONE INDIZAJNA: najbolje ideje za uređenje dnevnog boravka na otvorenom

Ako ste pratili sve emisije 17. sezone InDizajna, sigurno smo da ste dobili i koju novu ideju za uređenje. No, moguće je i da vam je koja promaknula – zato smo za vas istaknuli neke od projekata uređenja eksterijera koji su izašle iz studija Mirjane Mikulec.

 

Svaka sezona popularne emisije za uređenje interijera donese nešto novo, a ovoga puta 17. sezona InDizajna je donijela i nekoliko zanimljivih eksterijera – koji su naravno stilski pratili i interijer.

Kada radimo na uređenju prostora, treba povezati sve cjeline u bez obzira na kvadraturu. Stilsku odrednicu određuje vlasnik, a zatim njegove želje uzima u obzir studio za dizajn interijera (po potrebi i arhitekti). U konačnici je cilj osmisliti interijer koji će vlasnik s lakoćom koristiti, te u kojem će se osjećati sigurno i ugodno.

Donosimo nekoliko ideja:


TERASA U ULOZI DNEVNOG BORAVKA

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Jedini zahtjev vlasnika u ovom slučaju je bio da terasa bude elegantna s malom dozom luksuza koji prati i unutarnje uređenje stana. Zahvaljujući velikoj kvadraturi, studio Mirjana Mikulec interijeri imao je i više mogućnosti za uređenje.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Dvosjed s pripadajućim foteljama centralni je dio terase. Ono što nije tako uobičajeno, no sve više se smješta na balkone i terase su vanjski tepisi. Umjesto jednog velikog stola odabrali smo dva manja koja se mogu seliti po potrebi. Tako smo stvorili dojam dnevnog boravka na otvorenom što nam je i bio cilj.

Trend u uređivanju vanjskih prostora je namještaj u crnoj, metalik boji koji prostoru daje luksuzni izgled.


BLAGOVAONICA NA OTVORENOM

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Devet kvadrata terase bilo je i više nego dovoljno da klijentici uredimo pravu malu vrtnu oazu. Njezina želja bila je jednostavna – da u toplim danima terasa zamijeni blagovaonicu. Okrugli stolovi idealno su rješenje za terase ovakve veličine jer ostavljaju dovoljno mjesta za prolazak, a po potrebi mogu okupiti više ljudi.

Važno je odabrati kvalitetan namještaj koji se neće uništiti na otvorenom. Birajte otporne materijale koji će izdržati vremenske prilike karakteristične za dijelove godine kada boravimo na otvorenom.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Da bi vanjski prostor bio ugodan, pogotovo ako je riječ o gradskim terasama, ne zaboravite na zelenilo. Tako vaša terasa će postati prava oaza za uživanje na otvorenom. Kada opremate vanjske prostore vodite računa o materijalima koje birate za namještaj, pogotovo ako imate dijelove koji nisu natkriveni.

Kvalitetna nepropusna tkanina i obrađeno drvo otklonit će vam brigu oko nenadanih ljetnih pljuskova.


MJESTO ZA OPUŠTANJE

Inspiracija Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Almmir Fakić

Zadnje iznenađenje u ovoj sezoni priredili smo gledateljici Martini koja je nakon uređenje interijera zapela u obnovi terase. Budući da terasa ide u slovo “L”, u jedan dio smo postavili  drvene ležaljke, dok smo u drugi bliži ulazu, smjestili stolić i četiri fotelje.

Inspiracija Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Almmir Fakić

Budući da smo neiskorišteni dio terase biljem zatvorili s jedne strane, dobili smo idealni prostor za popodnevni odmor koji smo upotpunili staklenim crnim stolićima. U dio za druženje smjestili smo sivu garnituru, a tepihom smo stvorili dojam dnevnog boravka na otvorenom.


MOŽE I JACUZZI

Kroz cijelu sezonu smo vam pokazali i mnoge zanimljive dizajnerske prostore, a svakako se istaknula kuća smještena na brijegu Hrvatskog Zagorja s potpisom arhitektice Maje Bruči.

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Kuća je podijeljena u dva dijela – stambeni dio i dio za relaksaciju i druženje. U prizemlju se tako nalazi vinski podrum i Wellness oaza ispred koje je smješten bazen. Ispred ulaza u stambeni dio nalazi se velika terasa koja je zamišljena kao produženi dnevni boravak, a s koje se pruža prekrasan pogled na Zagorje.

Kombinirani su tradicionalni komadi s dizajnerskim namještajem, a ono što dominira je kombinacija drva, stakla i kože.

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Osim kuće u Zagorju, pokazali smo vam i dvoetažni stan u užem centru Zagreba koji ima i prostor za relaksaciju s jacuzzijem.

Terasa se ljeti u potpunosti otvara, a u hladnijim mjesecima funkcionira kao zimski vrt. Ono što stan čini domom su dekoracije koje, u ovom slučaju, objedinjuju stilove i stanu daju toplinu – kako u unutarnjem, tako i u vanjskom prostoru.

Foto: InDizajn

 

Foto: InDizajn
Komentari