Spoj glamura i modernog u centru Zagreba: stan sa skrivenom terasom na kojoj želimo provesti ljeto

U suradnji s Mastercardom vodimo vas u prekrasan dvoetažni stan u kojem je uspješno spojen klasični i moderni stil uz malu dozu luksuza 

 

 

Stan se prostire na 80 kvadrata, nalazi se u centru Zagreba, a predstavila ga je dizajnerica interijera, Rozina Nikšić. Za njegovo uređenje imala je potpuno slobodne ruke. Ideja je bila spojiti ugođaj vrhunskog hotela s toplinom doma u kojem se može uživati. Jedini zahtjev klijenta bio je da pokuša uklopiti jedan orijentalni tepih u dnevnom boravku s novim komadima namještaja.

 

FOTO: ALMMIR FAKIĆ

Najljepši dio stana

Na prvoj etaži nalaze se dnevni boravak s kuhinjom te prostrana terasa koja, kada zahladi, postaje zimski vrt. Ona je možda i najljepši dio stana. Prava zona za relaksaciju uz jacuzzi i udobne fotelje u kojima se doista može provesti cijeli dan odmarajući. Povezana je s dnevnim boravkom u kojem su neutralne boje i nježni materijali usklađeni s kuhinjom.

FOTO: ALMMIR FAKIĆ

Spavaći dio je na drugoj etaži do koje vodi prozračno bijelo stepenište. U njemu prevladavaju slične nijanse kao i u prizemlju. I ova soba puna je osobnih detalja i ambijentalne rasvjete koja prostoru daje poseban ugođaj. Specifičnost ove sobe je u tome što je prostran kupaonski prostor samo pregradom odvojen od kreveta. WC se nalazi u zasebnoj prostoriji.

 

FOTO: ALMMIR FAKIĆ

Dekoracije i detalji

U ovom stanu su dekoracije i detalji izuzetno bitni. Pomno se promišljalo na kojim pozicijama će najviše doći do izražaja. U tome je važnu ulogu odigrala i rasvjeta zahvaljujući kojoj su neki komadi posebno naglašeni. Slaganje „mogućih i nemogućih“ kombinacija u prostoru bio je najveći izazov pri opremanju, kaže dizajnerica.

Foto: Almmir Fakić

Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust na plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Komentari