I uski, dugački hodnici mogu biti itekako lijepi, zanimljivi i funkcionalni

Kada su hodnici u pitanju, onda se obično radi o krajnostima: ili su odviše uski i dugački, ili pak – preveliki. Primjer koji vam pokazujemo ‘boluje’ od prvog problema. No, i za takav hodnik postoji rješenje!

Uređenju hodnika polažemo vrlo malo pažnje – on nam je svima posljednji na ljestvici prioriteta prilikom osmišljavanja našega životnog prostora. S druge pak strane, on je prvo što vidimo kada ulazimo u nečiji dom, i na osnovu toga stvaramo dojam o ostatku prostora.

Zato se izgledom hodnika itekako treba pozabaviti te nastojati usto maksimalno iskoristiti prostor kako bi se rješio problem odlaganja obuće i odjeće te drugih sitnica. U njegovu uređenju nalazimo na tipične probleme uskoće, pretjerane dužine ili nedovoljnog ili potpunog odsustva prirodnog svjetla. U takvim slučajevima, naglasak treba biti na zidovima i s minimalno namještaja kako bi se omogućila prohodnost.

Potrebno je stoga pomno isplanirati njegovo uređenje da se ostvari dojam prostornosti i kako bi on izgledao veći, svjetliji i širi nego što jest. Kako to postići, možete pogledati u našem video prilogu u kojem smo uređivali jedan uski i dugački hodnik u L obliku.

Stavili smo sve potrebne elemente u njega poput cipelarnika i ormara za garderobu, ali nismo pritom zaboraviti ni na stil!

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari