ISTARSKI DRAGULJ: obnovljeno i nadograđeno selo postalo prekrasna oaza za odmor

U srednjovjekovnom mjestašcu Mužolini Donji, na pola puta između Buja i Grožnjana smjestio se San Canzian, boutique hotel koji funkcionira kao malo selo – s jednom centralnom zgradom u kojoj su recepcija i restoran i ostali zajednički sadržaji te nizom kućica-soba za goste.

 


Vodimo vas u srce Istre, na pola puta između Buja i Grožnjana u jedno selašce gdje se smjestio lukuzni San Canzian koji ostavlja bez daha.

“Ovaj boutique hotel je u divnoj prirodi, okružen maslinama i vinogradima, s pogledom koji seže do mora”, otkriva nam Ivana Labudović, direktorica razvoja San Canzian Hotel & Residences.

San Canzian je nastao spontano, iz ljubavi investitora prema hotelijerstvu i velike želje da se stvori nešto jedinstveno, što su zaista i uspjeli. Vlasnici su našli malo selo od kojeg su odlučili napraviti boutique hotel.

Foto: Sanja Jagatić

“Na samom ulazu u San Canzian pozdravlja vas velika ploča od cortena, hrđavog željeza koje u ovom slučaju predstavlja crvenu istarsku zemlju. Ostali dizajn elementi su jednako tako prilagođeni bojama Istre i pokušali smo napraviti doživljaj kako se živjelo u Istri prije 100 godina. Tako su sve boje isto vezane na boje Istre – plava koja asocira na more, zelena na masline, terakota smeđi tonovi koji predstavljaju lozu i zemlju… S time smo htjeli dati jedno pravo autohtono istarsko iskustvo”, objašnjava Ivana Labudović.

Foto: Sanja Jagatić

Dizajn su definirali sami vlasnici koji su prošli i vidjeli jako puno svijeta i imali dobru predodžbu što žele ostvariti u svome malome boutique hotelu a velika pomoć im je bio poznati dizajner Boris Ružić.

Foto: Sanja Jagatić

“Budući da je San Canzian spoj staroga i novoga, postojećeg i novoizgrađenog, tu je svaka soba u principu individualno namještena i imamo jasnu nit vodilju, dizajnerski stil koji pratimo ali se gledalo da svaki detalj paše u prostor koji se stavlja. Ovdje je tema samoodrživosti dosta bitna, već sad imamo niskoenergetske kuće u kojima u kojima se može kontrolirati potrošnja električne energije, imamo i biopročišćivač koji koristimo za navodnjavanje zelenih površina, a u planu nam je i izgradnja solarnih kolektora”, ističe Labudović.

Foto: Hrvoje Serdar

O San Canzianu se doista može mnogo toga još reći. Ovaj puta smo vam predstavili hotel, a u idućoj epizodi nastavljamo razgovor s Ivanom Labudović, koja će nam reći više o gastronomiji i planovima za budućnost pa nas ne zaboravite pratiti.

 

Komentari