BOLJA ORGANIZACIJA I UREDNIJI DOM: pronašli smo super rješenja za pohranjivanje

Većinu nas muči kamo sa stvarima u domu jer ponekad ormari i komode nisu dovoljni. Pronašli smo nekoliko ideja kako riješiti ovaj problem te tako unijeti više reda u svoj životni prostor

 

 


Bez obzira na broj kvadrata kojima raspolažemo, mjesta za odlaganje u domu nikada dosta, zar ne? Ormari, komode i police su nam pretrpani, pa neke od stvari držimo naokolo. Iako dosta njih trebamo svakodnevno i poželjno je da su nadohvat ruke, bilo bi dobro pronaći za njih mjesto. Tako će se stvoriti bolja organizacija prostora i postići veći dojam reda i urednosti.

Stoga smo u asortimanu Bauhausa pronašli estetski zanimljive i vrlo praktične pomagače koji će riješiti vaš problem s odlaganjem stvari. A dolazak jeseni i redovnog sezonskog pospremanja po domu idealno je vrijeme da nabavite ove komade!

Foto: Bauhaus

MOBILNA SUPER VJEŠALICA

Nekada smo ih viđali u krojačkim radnjama ili buticima s odjećom, a danas su sve češći u životnim prostorima. Velike metalne vješalice na kotačiće idealne su za predsoblja jer imate dovoljno mjesta odložiti sve jakne i kapute. Usto će sve djelovati urednije. Ovaj model vješalice ima i malu policu na koju možete odlagati obuću što je čini pravim multipraktikom, a kotačići mobilnom pa je lako preselite u neki drugi prostor. Primjerice, u vešeraj gdje će biti stalak za izglačanu odjeću ili pak u spavaću sobu gdje će služiti za odlaganje stvari koje trenutno nosite.

Foto: Bauhaus

 


TABUREI SA SPREMIŠTEM

Taburei su se opet vratili u interijere jer su savršeni stilski akcenti, a usto vrlo praktični zbog svoje multifunkcionalnosti. Služe kao dodatno mjesto za sjedenje, naslanjanje nogu dok sjedite u fotelji, pomoćni stolić u boravku ili primjerice u hodniku gdje možete odložiti modne dodatke na njega. Isto tako, većina taburea ima u unutrašnjosti i mjesto za skladištenje sitnica – dekica, čarapa, modnih dodataka, časopisa…

 

Foto: Bauhaus

 


LJESTVE KAO STALAK ZA ODLAGANJE

Još jedan od uporabnih predmeta postao je pravi multipraktik. Ljestve koje nam služe da bismo lakše došli do nekih stvari, promijenili žarulju ili pobojali strop, sada imaju ulogu stalka na koji stavljamo stvari. Mnogi ih koriste i kao dekoraciju na stopu, ili primjerice stalak na koji objese lampice.

U dnevnoj sobi na ljestve možete odložiti novine, magazine i dekice, u spavaćoj sobi odjeću, u hodniku šalove, a u kupaonici ručnike.

Foto: Bauhaus

 


ISKORISTITE FRONTE KUHINJSKIH ORMARIĆA

U kuhinjskim ormarićima i ladicama je uvijek gužva pa nikada nemamo mjesta za sitnice poput sredstava za čišćenje – deterdženata, krpa, četki i spužvi. Svakako razmislite o metalnim ili plastičnim rešetkama koje ćete objesiti na unutarnju stranu fronti, tako da izvana neće biti vidljive. Tako ćete riješiti dio nereda na kuhinjskoj radnoj plohi jer obično, ako im ne pronađemo mjesto, ovakve stvari tamo i stoje.

Foto: Bauhaus

KONZOLNI STOLIĆ I U KUPAONICI

Uski i dugi stolići koje zovemo konzolnim postali su ‘must have’ u svakome domu i to prije svega zbog svoga efektnog dizajna i činjenice da mogu stati i u najuži hodnik. Ali i kupaonicu! Birajući konzolni stolić s policom možete staviti znatno više stvari – pored ručnika, ubacite košare za sitnice, kutije za deterdžente, biljke…

Foto: Bauhaus

 


MODERNE KOŠARE

Košare prije svega oduševljavaju svojim dizajnom, ali su pravi mali saveznici u svakoj prostoriji doma. Pored pletenih, u trendu su i košare od plastike te čvrstog debelog materijala koji podsjeća na filc. Ako imate kamin ili peć, bit će originalno mjesto za odlaganje drva, a usput će vam, zahvaljujući ručkama, biti lako donijeti cjepanice u dom.

Ovakve košare mogu biti mjesto za prljavo rublje, sitnice u kupaonici, dekice u dnevnom boravku, čarape u spavaćoj sobi, modne dodatke u hodniku…

Foto: Bauhaus

PRAKTIČNE PROZIRNE KUTIJE

Plastične kutije danas ima svaki suvremeni dom – izvrsne su za pohranu namirnica u kuhinji i smočnici, igračke u boravku i dječjoj sobi, prljavo rublje… Odabrali smo one prozirne jer vam pomažu prepoznati što se u njima nalazi, bez da otvarate poklopac. Mogu biti savršen dodatak u garaži, ostavi, vešeraju ili ormariću u hodniku ili kupaonici u kojem držite sredstva za čišćenje i održavanje rublja.

Ispod kreveta ili u ormaru, služe za pohranu odjeće ili stvari koje nisu za aktualnu sezonu. Mnogi ih koriste kao kofere kada putuju autom – u njima prenose namirnice, odjeću, posteljinu…

Foto: Bauhaus

PRENOSVE LADICE

Površine komoda i radnih stolova možete iskoristi kao dodatno mjesto za odlaganje. Odaberite mini ladičar u koji ćete pohraniti sitnice potrebne za rad, ključeve, račune… Ovo je izvrstan način da pohranite stvari za hobi ili da djeca u svojoj sobi pohrane sitnije igračke.

 

Foto: Bauhaus

ZA VIŠE REDA U OSTAVI I GARAŽI

Mjesta poput ostava i garaža nikada previše ne uređujemo, iako bi njihova unutrašnjost trebala biti pomno isplanirana kako bi što više stvari stalo u njih. Najbolje rješenje svakako su police te kutije, košare, gajbe… u koje ćemo odložiti stvari.

Razmislite o zidnoj metalnoj polici na koju ćete stavljati police u rasporedu i razmaku kako vam odgovara te kombinirati i košare i kutije s njima.

 

Foto: Bauhaus

PROMO

Komentari