NOĆ U SVJETIONIKU: zavirite u stari svjetionik koji je postao hotel

Pater Noster, u hrvatskom prijevodu Oče naš, svjetionik koji se nalazi na švedskoj zapadnoj obali je najizoliraniji hotel na svijetu

 

Svjetionik je izgrađen 1868. godine i dobio je ime Pater Noster kao posveta molitvama koje su mornarnari najčešće molili u nemirnim vodama. Iako se otok smatrao nenastanjivim, izgrađena je kuća za svjetioničara, njegovu obitelj i osoblje.

Danas je svjetionik koji je nekada vodio brodove kroz nemirne vode hotel savršeno izoliran od ostatka svijeta, a cilj ga je pretvoriti u jedno od glavnih švedskih odredišta.

 

FOTO: Henrik Trygg

 


 

Za uređenje je bila zadužena nagrađivana dizajnerska agencija Stylt. Najveći izazov za dizajnere, budući da je svjetionik  izoliran usred mora i do njega se može doći isključivo brodom ili helikopterom, ovisno o vremenskim uvjetima, bila je logistika.

 

FOTO: Erik Nissen Johansen

Jedan od partnera ovog projekta, Erik Nissen Johansen, kazao je kako je u 30 godina, koliko se bavi hotelijerstvom rijetko naišao na tako jedinstveno odredište. Izoliranost, fantastična i netaknuta priroda, uzbudljiva povijest i malo luksuza, sve što je potrebno za savršen odmor.

FOTO: Pater Noster

Niz aktivnost poput ronjenja, plivanja, jedrenja, lovljenja ribe, pripravljana iste, uživaju u najljepšim zalascima sunca ili meditacije u osamljenom svjetioniku čini ga savršenom destinacijom za odmor.

FOTO: Pater Noster

Dizajn interijera u potpunosti je nadahnut odredištem, pa je tako veliki blagovaonski stol  iskorišteni komad drveta koji je isplivavao na površinu.

 

FOTO: Pater Noster

Spavaće sobe podsjećaju na dekor starih kabina za brodove. Okrenuti prema moru, kombiniraju tamnu stolariju, tapete i pomalo rustikalni namještaj.

FOTO: Erik Nissen Johansen

Posjetitelji naravno mogu uživati i u delicijama poput ribe i školjki u restoranu koji se nalazi na otoku.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pater Noster, on the horizon (@pater_noster_on_the_horizon)

Komentari