Jednosoban stan od 38 kvadrata postao je dom tročlanoj obitelji

Ruska dizajnerica Viktorija Lachtina uspjela je od jednosobnog stana od 38 kvadrata stvoriti funkcionalan životni prostor za majku i njezino dvoje djece studenata, tako da svatko od njih ima svoj mali privatni kutak.

 

 

Jednosobni stan od 38 četvornih metara podvrgnut je adaptaciji kako bi se stvorile nove, zasebne prostorije u stanu. Vlasnica je poželjela da njezina djeca studenti imaju zasebne sobe, a ona se smjestila u mini dnevni boravak, u kojem joj sofa na razvlačenje služi kao ležaj. Da bi se to postiglo, dizajnerica Viktorija Lachtina organizirala je tri sobe posve mijenjajući postojeći raspored, te je od dnevne sobe napravila dnevnu i spavaću za kćer, a od kuhinje i balkona kuhinju i sobu za sina.

Dnevni boravak od hodnika i kuhinje odijeljen je gustom zavjesom, a kuhinja od sinove sobe staklenim vratima s metalnim profilima, kako bi prirodna svjetlost mogla doprijeti u malu kuhinju, u kojoj se nije našlo mjesta za blagovaonski stol, nego je za to poslužila produžena radna ploha s barskim stolcima. Ovako je i dnevni boravak dobio danje svjetlo, budući da je kuhinja otvorena prema njemu.

Stan je dobio nove instalacije i svijetle i transparentne podne te zidne obloge zatim kuhinjski i kupaonički namještaj. Opremljen je jednostavno, jer je bilo važno ostati unutar budžeta i sve završiti na vrijeme.

Glavni stilski akcent u interijeru su crvene barske stolice koje je dizajnerica kupila od vlasnika koreanskog restorana koji je u blizini. Tražila je neki jaki akcent koji bi osvježio neutralne sive i bijele tonove te probudio plave kuhinjske fronte, te je u prolazu ugledala stolice i shvatila da su one pravo rješenje

 

Komentari