Garsonijera od 25 kvadrata dokazuje da je moguće imati i garderobu u ovako malom stanu

Stančić u Göteborgu ima svega 25 četvornih metara i savršeno isplaniran prostor, inspiriran skandinavskim dizajnom. Ono što najviše oduševljava jest činjenica da interijer ima i zaseban dio za spavanje te garderobni prostor

 

 

Imati garderobu san je gotovo svih nas. Zasebna prostorija u koju se ulazi iz spavaće sobe ili iz hodnika postala je potreba suvremenog načina života u kojem su spavaće sobe sve manje površine, a količina odjeće, obuće i modnih dodataka kao i drugih sitnica sve veća. Tako se oslobađa dragocjeni prostor u spavaonici koja, rasterećena garderobnih ormara, izgleda prozračnije i prostranije. A kada govorimo o jednosobnim stanovima i garsonijerama, onda je to vrlo teško postići.

 

Foto: Alvhem

No, primjer stana u Göteborgu pokazuje nam kako je moguće imati garderobu u interijeru površine svega 25 četvornih metara. Naravno, pod uvjetom da imate dobru visinu ispod stropa i da nemate vrtoglavice. Naime, garderobni prostor smješten je ispod kreveta koji je dignut gotovo do stropa. Stara zgrada, građena 1924. to je omogućila, budući da ima visoke stropove.

 

Foto: Alvhem

Do kreveta vode ljestve, a kubus od gipsanog zida stvoren u jedinoj prostoriji u stanu s jedne strane služi kao akcentni zid s policama i dekoracijama. Ostatak prostorije čine kuhinja, mali blagovaonski okrugli stol te sofa s klub stolićem. Prostorija nudi izlaz na mali balkon. Tako su zadovoljene sve potrebe u samo jednoj prostoriji. Ostatak garsonijere čine ulazni prostor i mini kupaonica koja se sastoji od nužnih elemenata – tuša, umivaonika i školjke. Iako jako mala, plijeni funkcionalnim dizajnom u crno-bijeloj kolorističkoj kombinaciji.

 

Foto: Alvhem

Iako se u ovako malim interijerima preporučuju bijela, bež i siva, vlasnici su zidove odlučili obojati u toplu svijetlosmeđu nijansu koja je stvorila sjajnu atmosferu ugode i mekoće. Tome su pripomogli prirodni materijali na tekstilu, pamuk i lan te ukrasni jastučići i ostali detalji.

 

Komentari