DVOSOBNI CHIC STAN: plava, zelena i crna stvorile su upečatljive akcente

Uvijek je zanimljivo vidjeti kako se klasika i tipični francuski chic snalaze u modernim interijerima i kako tvore sjajan spoj. Ovaj puta vas vodimo upravo u jedan takav stan za najam čiji projekt uređenja potpisuje španjolski studio Ele Room 62

 

 

Štukature, baršun, tapete, ogledala s patinom, krevet s uzglavljem, drveni paneli i krevet s uzglavljem… sve to čini posebnim ovaj interijer u Madridu. Stan, koji se sastoji od dnevne zone koncipirane kao otvoreni prostor, spavaće sobe, hodnika i kupaonice su vlasnici namijenili za najam te su uređenjem htjeli privući svoje goste. Stoga je naglasak na estetici, dok je funkcionalnost na drugome mjestu.

Doista nije teško zaljubiti se već na prvi pogled u visoke barske stolce presvučene baršunom u petrolej zelenoplavoj, tapete u dnevnoj zoni s uzorkom zelenila ili primjerice u visoki crni radijator koji seže gotovo do stropa te izgleda kao dekoracija.

Foto: Ele Room 62

 

Silvia Trigueros i Inmaculada Recio, dizajnerice iz studija Ele Room 62, su u uređenju imale odriješene ruke. Nakon temeljite adaptacije stana koji se nalazi u zgradi staroj 70 godina krenulo se u uređenje.

Foto: Ele Room 62

Dizajnerice su odlučile na neutralnoj bazi bijelih zidova i svijetlo bež podova parketa koji imitira seljački pod dodavati tamne i upečatljive nijanse plave, zelene i crnu kako bi prostor dobio na profinjenosti, eleganciji i maloj dozi dramatike i tajnovitosti. Inspiracija su dizajnericama bili pariški saloni u starim građanskim zgradama s visokim stropovima i hedonizam koji su oni nosili sa sobom.

 

Komentari