Dvije spavaće sobe u 45 kvadrata: mali dom od kontejnera ima sve potrebno za život

Mala kuća od svega 45 četvornih metara koja ima sve potrebno za život, sastavljena je od dva modula i nalazi se u okolici grada Atlante u SAD-u. Kako izgleda njezina unutrašnjost, pogledajte u nastavku!

 


Stalni život u malim montažnim kućicama, pa tako i kontejnerima postaje sve popularniji. Prije su ovakvi objekti bili rezervirani uglavnom za vikendice ili privremene domove, no sada postaju izbor sve većeg broja ljudi. Razlog je želja za što jednostavnijim i praktičnijim životom, u kojem se neće puno novaca trošiti na održavanje kao ni vremena na čišćenje.

Foto: Line + Angle Architecture Co

Kućica koju vam predstavljamo sastoji se od dva kontejnera ukupne površine 45 četvornih metara i tvorci su je,  studio Line + Angle Architecture Co, nazvali Gimlet, a svoje mjesto našla je u stambenom naselju u okolici Atlante. Unutar dva spojena modula nalaze se, pored mini dnevnog boravka i dvije mini spavaće sobe.

Prvi model kuće namijenjen je iznajmljivanju za vikende ili praznike, kako bi gosti iskusili život u ovakvoj nastambi prije nego se odvaže na stalan život u jednom takvom primjerku.  Kućica predstavlja način alternativnog stanovanja nastalog recikliranjem i nesumnjivo je jedno od rješenja za one koji žele imati udoban dom bez previše utjecaja na planet.

Foto: Line + Angle Architecture Co

Gimlet nudi sve potrebno za udoban život dvije, ali i tri osobe. Jer, život u mini kući ne znači odustajanje od suvremenog načina života, već želi potaknuti zadovoljstvo kod stanara da mogu biti zadovoljni i ovako malom kvadraturom te da mogu živjeti bez puno toga.

U kućici, pored dvije spavaonice, postoji i vrlo dobro opremljena kuhinja, dnevni boravak i kupaonica, a sve je uređeno u kombinaciji modernog i vintage stila, a veliki adut svakako je decking terasa.

Foto: Line + Angle Architecture Co
Komentari