SJAJNIH 30 KVADRATA: mali chic stan kojemu ne nedostaje funkcionalnosti i dobrih ideja

U malom stanu od 30 kvadrata intervencijom dizajnera uspjelo se pronaći mjesta za zasebni kutak u kojem je ležaj za spavanje. Tako je mlada vlasnica dobila životni prostor koji zadovoljava njezine potrebe!

 


Na prvu nam je teško zamisliti stan od 30 kvadrata u kojem bi bilo više od jedne prostorije. No, vještim projektiranjem dizajnera moguće je i to ostvariti, u što se možemo uvjeriti na primjeru stana čije uređenje potpisuju dizajnerice Margaux Meza i Carla Lopez iz francuskog studija Transition-ID. 

Foto: Shoootin

Stan u koji vas vodimo nalazi se u Parizu, u starijoj stambenoj zgradi građenoj 30-ih godina prošloga stoljeća i ima prepoznatljive francuske balkone. Stan je nastao pregradnjom jednog većega te ima izdužen oblik, tako da nije bilo puno mogućnosti za interveniranje u prostor. Usto, bila je potrebna kompletna adaptacija prije uređenja za novu vlasnicu.

Naime, nova vlasnica, mlada djevojka, željela je dodatni prostor za spavanje, koji do tada nije postojao u stanu – sastojao se od ulaznog prostora, ostave, kuhinjice i dnevnog boravka koji je služio i kao mjesto za spavanje.

Foto: Shoootin

Kako bi se stvorio dodatni prostor za spavanje, kuhinja je izmještena u veliku prostoriju koja je postala dnevni prostor unutar kojeg se nalazi i kutak za blagovaonicu. U dio za spavanje uguran je krevet, te je srušen dio zida i umjeto njega stavljena staklena vrata nepravilnog oblika. Ova vrata plijene pažnju svojom zlatnom bojom, čime se stvorila poveznica s ostalim zlatnim akcentima u prostoru.

Foto: Shoootin

Dominaciji svijetlih tonova dodane su drvene površine kao i one od ratana te tople pastelne nijanse ružičaste i zelene što stvara vrlo ugodan, šarmantan i nadasve chic interijer inspiriran art decoom i mid-century stilom.

 

Komentari