Adaptacija stare kuće: poznati stilist obnovio je za sebe i partnericu kuću iz 70-ih

Poznati argentinski dekorater, Sebastián Salazar, otvorio je vrata svoje kuće iz 1970-ih koju je nedavno obnovio. Zavirite u njezinu prekrasnu i šarmantnu unutrašnjost!

 


Argentinski stilist Sebastián Salazar imao je mnogo ideja kako bi preuredio staru kuću, građenu 70-godina prošlog stoljeća. u koju se uselio sa svojom partnericom. No, trebalo je ipak proći nekoliko godina da se ostvari njegov dom iz snova. Glavni razlog odgađanja bio je budžet pa su se stoga prvo počeli baviti preuređenjem eksterijera, budući da je on bio posve zapušten.

Vlasnik Sebastián Salazar / Foto: Daniel Karp

NOVO DVORIŠTE S BAZENOM

Obnova eksterijera odnosila se vrt, terasu i mali bazen, a onda je napokon red došao i na unutrašnji prostor. Vještina dekoriranja, iskustvo i dobar ukus vlasnika, uz puno truda, učinili su svoju magiju u ovom prostoru. Sada on i partnerica imaju svoj idealan dom, koji će se i mnogima od vas svidjeti.

Foto: Daniel Karp

KOMPLETNA ADAPTACIJA INTERIJERA

Adaptacija interijera uključivala je podne i zidne obloge, a kuća je time, kao i izborom namještaja i dekora postala znatno svjetlija. Bojanje zidova i stropova u istom tonu pomladilo je i ujedinilo prostor. Osim toga, svijetlosiva je stvorila veću integraciju i fluidnost u kući. Prostor se otvorio i sve je postalo znatno funkcionalnije i atraktivnije.

Foto: Daniel Karp

Dogodile su se i neke izmjene u prostoru. Tako se dnevni boravak preselio na mjesto blagovaonice kako bi se našlo mjesta za kamin. Zamjena je rezultirala novom, praktičnom i udobnom raspodjelom prostora.

Foto: Daniel Karp

Dok mu uređenje nije dalo život, hodnik je bio neutralan i nimalo atraktivan prostor. Mural koji danas prekriva zidove hodnika napravio je radikalnu promjenu koja je omogućila funkciju bara dodavanjem željeznih kolica.

Foto: Daniel Karp

 

 

Komentari