MODERNA JEDNOSTAVNOST KOJA OSVAJA: uređenje stana u novogradnji by studio Mirjana Mikulec

Predstavljamo vam novi projekt studija Mirjane Mikulec, trosobni stan od 75 kvadrata u zagrebačkoj novogradnji koji se sastoji od dnevnog prostora, spavaće i radne sobe te dvije kupaonice.

 


Moderna i funkcionalna elegancija kojoj se dodaju drugi stilovi – to je najčešća želja koju klijenti stavljaju pred dizajnericu Mirjanu Mikulec i njezin tim u posljednjih nekoliko godina. Rezultat su stanovi koji uz dominaciju moderne elegancije odišu, prema osobnom ukusu vlasnika, minimalizmom, industrijskim stilom, rustikom ili pak luksuzom i raskoši.

Kombiniranje stilova je ono što dizajneri vole, a Mirjana Mikulec uvijek rado preporučuje svojim klijentima. Tako se dobije slojevit interijer s mnogo lica, koji je usklađen, ali nikad dosadan i predvidiv.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Funkcionalan raspored u trosobnom stanu

Interijer koji vam predstavljamo jedan je od takvih – moderna elegancija kombinirana je s minimalizmom i natruhama luksuza. Konačni dojam je funkcionalan, pročišćen prostor koji odiše jednostavnošću. Istovremeno, siva boja dala mu je bezvremensku profinjenost.

Trosobni stan nalazi se u središtu Zagreba, u novogradnji, i zauzima površinu od 75 četvornih metara u kojoj su jako dobro raspoređeni dnevni boravak, kuhinja, blagovanje, spavaća soba, radna soba te dvije kupaonice.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Povezanost sadržaja u otvorenom dnevnom prostoru

Na ulazu u hodnik s jedne strane se nalazi kupaonica a s druge ugradbeni ormar kojim su skriveni izvodi te je tako dobiveno mjesto za pohranu stvari. U nastavku hodnika ulazi se u dnevni prostor otvorenog koncepta koji vodi prema spavaćoj i radnoj sobi. Kuhinja rađena po mjeri od ostatka dnevnog prostora vizualno je odvojena visokim elementima. Time je i osigurano puno skladišnog prostora a otvor unutar tih elemenata pruža komunikaciju s ostatkom dnevnog prostora.

Na suprotnoj strani od kuhinje smještena je jednostavna i elegantna blagovaonica, dok se boravak nalazi uz loggiu. Tako se dobio povezan prostor, ali svaki od njih ima svoju privatnost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kuhinja s obiljem skladišnog prostora

Kuhinja kao jedno od glavnih okupljališta u domu isplanirana je tako da ima puno skladišnog prostora i veliku plohu za rad koja je ujedno i mjesto za druženje jer se radi o otoku koji ima nekoliko funkcija.

Kombinacijom sivog medijapana i keramičkih pločica nalik mramoru koji je postavljen kao obloga zida i radne ploče, dobivena je vrlo jednostavnu kuhinja ravnih linija koja odiše luksuzom upravo zbog odabranih materijala.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Radna soba rađena namještajem po mjeri

Iz dnevnog prostora mali hodnik vodi u radnu i spavaću sobu. U radnom dijelu duž cijele strane smješteni su ormari kako bi se i ovdje dobilo dovoljno prostora za skladištenje. Na suprotni zid stavljene su police u staklu da prostor ne bi bio previše zatvoren, a u jedinom kutu smješten je i radni stol.

Iako je idealnija varijanta stol smjestiti pod prozor, s obzirom na veličinu prozora i niski parapet odluka je pala na ovo rješenje koje klijentici ostavlja prostora u sobu smjestiti i fotelju kako bi dobila kutak za čitanje. Sve je rađeno po mjeri pa je i ova prostorija stana ujednačena s ostatkom stana.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kupaonica u sklopu spavaće sobe

Spavaća soba s pripadajućom kupaonicom prostire se na više od 20 kvadrata. S obzirom na veličinu, bez problema je smješten veći krevet, kao i svi elementi koje je klijentica željela – ormar, komoda i prostor za šminkanje. Ormar ujedno skriva i nišu u kojoj je s druge strane u kupaonici smještena tuš kabina pa je nešto većih dimenzija. I u ovoj prostoriji stana zadržana je kombinacija sivih tonova i mramora, a toplina je unesena furnirom korištenim za izradu komode.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Prostor je prema želji klijentice uređen vrlo jednostavno u neutralnim tonovima i sve je povezano sličnim materijalima i bojama. Kroz cijeli stan provlače se suvremen stil, ravne linije i jednostavni dekori kojima je uz decentne zlatne detalje, mesing, ali i uzorak mramora unesena profinjenost. Izostavljeni su napadni elementi i jake boje kako bi bila zadovoljena želja klijentice za elegantnim, smirenim i opuštajućim interijerom.

 

 

 

Komentari