Fantastičan dom mladoga para isplaniran do posljednjeg detalja

Ukrajinski dizajner Roma Vebischuck zaslužan je za uređenje dvosobnog stana u kojem je sve isplanirano do posljednjeg detalja. Pažnju plijeni odabir boja, materijala i dizajna, koji je sjajan spoj modernog i klasičnog stila, ravnih i suzdržanih te oblih i toplih linija.

Površina od 58 četvornih metara i dovoljna veličina dviju glavnih prostorija – dnevnog boravka i spavaće sobe nisu previše ograničavali mladog dizajnera Rome Verbischucka da ostvari sve svoje ideje i odgovori na zahtjeve njegovih klijenata. Riječ je interijeru za mladi par koji je želio moderan i topao dom koji će usto odisati elegancijom i jednostavnošću. Dizajner se odlučio za spoj klasike i modernog stila, koji se vješto isprepliću u cijelom interijeru, baš kao i vrste materijala, teksture te boje. Sve to rezultiralo je slojevitom i bogatom stilskom rapsodijom koja ovaj prostor čini jedinstvenim.

Vlasnici nisu željeli puno detalja kao niti boja i uzoraka i dizajner je to nastojao poštovati. Stoga je osnova interijera neutralna te se sastoji od nijansi sive, bijele i bež uz dodatke akcenata koji nisu pretjerano naglašeni. Tepih u dnevnom boravku je geometrijskog uzorka, kombinacija neutralnih i pastelnih tonova, baš kao i ukrasni jastuci na sjedaćoj garnituri te ovakvi akcenti čine prekrasnu kolorističku sinergiju s akcentnim zidom u pistacio zelenoj boji. Dodatna atraktivnost ovoga zida jest što je mini polica u istoj nijansi kao i zid.

To je najdinamičnija prostorija u domu, dok su kuhinja i spavaća soba, a naročito zatvorena lođa, hodnik i kupaonica znatno koloristički i uzorcima suzdržanije. Dodatni adut ovoga ugodnog doma jest garderoba u hodniku koja funkcionira kao zasebna prostorija. Kako bi je dodatno naglasio i izdvojio iz prostora, dizajner je njezine vanjske zidove obložio drvenim panelima. Tako je ujedno stvorio poveznicu s drvetom kao materijalom koji je prisutan u svim prostorijama.

 

Komentari