Moderna klasika na zadnjem katu zgrade: sjajan stan za mladi par

Dizajnerski studio In Arch dobio je u zadatak preuređenje trosobnog stana na zadnjem katu stare zgrade. Vlasnici, mladi par, poželio je da stan bude prozračan i moderan, s elementima klasike koji će ga učiniti bezvremenim i uvijek aktualnim.

 


Modernizirana klasika trenutno je veliki hit u uređenju interijera i iznimno je prihvaćena i od mlađe populacije. Nerijetko i tinejdžerice požele imati svoju sobu uređenu u ovome stilu jer ih privlače taj elegantni i profinjeni touch kroz koji se provlači i ženstvenost.

Stoga Indre Dorofavute, dizajnericu iz litvanskog studija In Acrh nije začudio zahtjev mladoga para da dominantan stil u njihovom novom domu na posljednjem katu stambene zgrade u Vilniusu bude upravo moderna varijanta klasike.

Foto: Leonas Garbačauskas

Baršun i drugi bogati i meki materijali, mramor, tapecirano uzglavlje kreveta i stolica u blagovanju, zlatni detalji… vode glavnu riječ u ovome trosobnome stanu. Njima su pridodani elementi rustike – drvene stropne grede i minimalizma – stroge ravne linije ormara, polica, stolova…

Foto: Leonas Garbačauskas

Tako se finim balansiranjem ova tri stila dobila stilska protuteža u prostoru koji se sastoji od prostrane dnevne zone koja funkcionira kao open space velikog hodnika s ugradbenim ormarom sa staklenim frontama, kupaonice te dviju soba – glavne spavaće i radne koja ujedno služi i kao gostinjska.

Foto: Leonas Garbačauskas
Komentari