PREKRASNA VILA CATALPA: istarska kamena kuća u novom ruhu

Villa Catalpa u malom mjestu Prašćare tradicionalna je istarska kamena kuća s prekrasnim vrtom u kojem je bazen te obilje prirodnog hlada


 

 

Dobrodošli u Prašćare, malo mjesto u središtu Istre gdje je smještena Villa Catalpa – prekrasan primjer tradicionalne istarske kuće, naravno, u novom ruhu. Nalazi se na parceli od 4500 kvadrata koju krasi pomno uređen vrt s puno prirodnog hlada. No krenimo redom…

Iza projekta ove luksuzne kuće za odmor stoje Wolfgang Spiekermann i Jan Worst.

“Sama vila prostire se na 480 kvadrata. Ima šest spavaćih soba od kojih su dvije u zasebnim objektima. Glavna kuća podijeljena je u dvije etaže, a dominira prizemlje – izdužena prostorija u kojoj se nalazi kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak”, opisala je raspored i koncept kuće Mateja Barišić iz agencije My Istria.

Foto: My Istria

Na prvoj etaži su i dvije prostrane spavaće sobe s privatnim kupaonicama i prostorom za odmor s direktnim izlazom na terasu. Još dvije spavaće sobe s kupaonicama i izlazom na balkon nalaze se na drugom katu.

“Puno pozornosti pridano je samom uređenju vile. Riječ je o preuređenoj seoskoj kući za čiju je obnovu korišten materijal iz okolice kao i tradicionalna tehnika restauracije čime je sačuvan šarm stare Istre. Uređenje interijera prati upravo taj tradicionalni stil čemu svakako doprinosi kombinacija suvremenih i vintage komada namještaja, kamene podne obloge kao i otvorene drvene grede”, ističe Mateja Barišić.

Foto: My Istria

U interijer su uklopljeni i brojni detalji karakteristični za ovaj dio zemlje.

Uz kuću su smještene i dvije gostinjske kuće koje, uz spavaći prostor, imaju kuhinju, blagovaonicu i dio za odmor te privatnu terasu. Uređenje prati ostatak imanja – svijetli neutralni tonovi, vintage komadi namještaja i otvorene drvene grede.

“S jednakom pažnjom uređen je i eksterijer. Na prostranoj terasi uz kuću nalazi se dodatno mjesto za blagovanje koje je popločenjem povezano s grijanim bazenom i zonama za odmor”, otkrivaju iz My Istria.

Foto: My Istria

Kaskadno planiran vrt u kombinaciji trave i kamena doprinose duhu tradicionalne Istre kojim odiše i sama vila. Njime je raspoređeno nekoliko dnevnih boravaka na otvorenom od kojih su neki u prirodnom hladu.

Kompletan izgled vile pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari