Makeover kupaonice: nova podna keramika, ormarići i detalji učinili su čudo

Kupaonica u obiteljskoj kući koju uređuje studio Mirjana Mikulec interijeri, prema željama vlasnika, nije doživjela potpunu adaptaciju nego sam djelomičan makeover. No, i on je učinio da kupaonica u bijelim i bež tonovima izgleda potpuno drugačije!

 

 

Makeoveri su u pravilu uvijek kompliciraniji od opremanja doma od samog početka, naročito ako kanimo zadržati neke postojeće elemente. Zadani elementi koji ostaju zahtjevniji su za kombiniranje, no samim time i izazov je puno veći. Vlasnici obiteljske kuće ne žele skidati zidnu keramiku s uzorkom travertina u kupaonici, tako da se tim Mirjane Mikulec morao snaći s postojećom. Kako klijenti ne žele velike radove, predložena im je zamjena samo podne obloge. Umjesto igre na sigurno s velikim jednobojnim pločicama, predložen je model s upečatljivim uzorkom, koji se na prvi pogled čini da nije spojiv s postojećom zidnom keramikom.

 

 

“Zapravo će se tonovi jako lijepo uklopiti u neutralnu podlogu i sadašnje bež nijanse, a plavi tonovi unijet će malo živosti“, ističe Mirjana Mikulec te dodaje kako je na postojeću keramiku stavljena nova. Prema novoj podnoj oblozi odabran je ostatak opreme za kupaonicu – slavine, sanitarije i ormarići rađeni po mjeri te detalji poput ogledala i rasvjete. Crni elementi po poput modernog tipkala i crnih slavina dali su odmak od uobičajenog i postali jak stilski akcent.

“Spoj stilske rasvjete, modernih ogledala, kao i kombinacija keramike potpuno različitih stilova i boja dovodi nas do nesvakidašnje kupaonice. Želite li i vi unijeti promjenu u svoju kupaonicu nije nužno mijenjati sve ako je u dobrom stanju, samo budite hrabri s odabirom pojedinih komada koji će podići cijeli prostor”, savjetuje dizajnerica.

 

 

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari