OVO JE FANTASTIČNO: mini kuća nastala u nekadašnjem brodskom kontejneru

Ova mini kućica nastala od brodskog kontejnera koju su vlasnici namijenili za odmor nalazi se na Karibima. Iako daleko, pravi je izvor inspiracije i opuštanja

 


Mini plava kućica svojom bojom ističe se u zelenilu tropskog vrta ispod palmi u Arecibu, malom turističkom mjestu na otoku Portoriku. Pored boje, kućica se ističe svojim oblikom budući da je nastala od starog brodskog kontejnera. Okoliš, izgled i podrijetlo kao i blizina pješčane tropske plaže čine je savršenom i originalnom nastambom za odmor.

Foto: Airbnb

Vlasnici su kontejner transformirali u stambeni objekt s namjerom turističkog najma. Plavi eksterijer, obogaćen terasom, skriva u svojoj unutrašnjosti svijetao i jednostavan, ali vrlo ugodan interijer koji se sastoji od jedne prostorije. Iako nevelike površine, funkcionalan interijer ima sve potrebno za boravak dvije osobe.

Foto: Airbnb

Izduženi koncept omogućio je podjelu interijera na zone – u jednom dijelu je ležaj za spavanje, u drugome blok kuhinja iza koje se skriva kupaonica, između njih je mini boravak kojeg čini dvosjed i klub stolić. Sofa je okrenuta prema ulazu i s pogledom na terasu i zeleno dvorište.

Foto: Airbnb

Terasa s drvenim deckingom pretvorena je u produženi dnevni boravak i blagovaonicu budući da ima stol i stolice te garnituru za sjedenje i klub stolić. U prostranom dvorištu je napravljena dodatna oaza za odmor, sa sjedećom garniturom i ljuljačkama stvorenim za opuštanje pod palmama.

 

 

Komentari