38 ugodnih i funkcionalnih kvadrata: kako je jednosobni stan postao dvosobni

Ukrajinska dizajnerica Darija Alijeva dobila je zadatak projektiranja i uređenja jednosobnog stana od 38 četvornih metara. Nova vlasnica poželjela je u svom novome domu imati i zasebnu prostoriju za spavanje. Kako je to postignuto, saznajte u nastavku!

 

 

Sve češće jednosobni stanovi nakon adaptacije postaju dvosobni – potreba za odvajanjem prostora za spavanje jedan je od imperativa suvremenog načina života. Otkriće (koje je prije samo 30-ak godina bilo nezamislivo) kako za spavanje ne treba više od nekoliko kvadrata, dovoljno da se smjesti barem ležaj, omogućilo je lakšu provedbu stvaranja nove prostorije. Tako je bilo i u ovom slučaju, u jednosobnom stanu u Kijevu, čije uređenje potpisuje dizajnerica Darija Alijeva.

 

Foto: Darija Alijeva

Površina od 38 četvornih metara bila je dovoljna da se stvori dodatna spavaća soba, baš kako je željela mlada vlasnica. Od dijela dnevnog boravka i lođe nastala je spavaonica od 8 četvornih metara, sasvim dovoljna da se u nju stavi krevet i radni kutak. Ostatak stana čini dnevna zona koja uključuje kuhinju s dijelom za blagovanje te boravak, zatim hodnik u kojem je smješten ugradbeni ormar te kupaonica.

Foto: Darija Alijeva

Interijer je inspiriran skandinavskim dizajnom i terazzom, koji se kao uzorak nalazi u kuhinji, boravku i kupaonici. Dinamični i zaigrani terazzo motiv, koji je stvorio vedru atmosferu, nalazi se na bež podlozi i savršeno funkcionira s bijelom, sivom i drvetom koji ispunjavaju interijer.

Foto: Darija Alijeva

Svaki kutak interijera iskorišten je za skladišni prostor – od visokih visećih elemenata u kuhinji, koji se, kao i garderobni ormar, protežu do stropa, pa sve do ugradbenih ormara u kupaonici. To je također bio jedan od zahtjeva mlade vlasnice koja je oduševljena svojim toplim i ugodnim novim domom.

 

 

Komentari