NEODOLJIVI ŠARM: starinski stan s pogledom na povijesnu jezgru grada obnovom je dobio još jednu etažu

Povijesni gradići u Francuskoj prava su oaza za turiste. Jedan od njih, Saint-Émilion, dodatno je privlačan zbog mnogih vina koje nastaju u njegovoj okolici, prije svega Bordeauxa. Stoga su stanovi za najam itekako traženi, baš kao i ovaj koji smo pronašli na stranici Booking.com

 

 


U jugozapadnoj Francuskoj, nedaleko od Bordeauxa nalazi se gradić Saint-Émilion koji plijeni svojom bogatom poviješću, kao i poznatim vinima, prije svega bordeauxom. Godine 1999. vinogradsko je područje Saint-Émiliona uvršteno na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Brojne vinarije, kao i vinske ceste oko njega čine ga savršenom destinacijom za odsjedanje. Mnogi se odlučuju za stanove i apartmane umjesto hotela jer tako mogu lakše doživjeti atmosferu doma. Usto je i povoljnije!

 

Foto: Booking.com

Pronašli smo jedan takav stan za jednokratni najam koji se nalazi u jednoj od uskih i strmih ulica u središtu mjesta, u staroj zgradi. Kako je bio na zadnjem katu, vlasnici su se odlučili iskoristiti prazan tavanski prostor iznad stana te napravili dodatnu etažu. Na njoj je smješten prostor za spavanje, odnosno jedan ležaj više, što je kod stanova za najam dragocjeno. Pored toga, galerija na kojoj se nalazi spavaći prostor kao i stepenište koje vodi do njega pružaju veću dozu stila u interijeru.

Foto: Booking.com

Prilikom renoviranja s dijela zidova skinuta je žbuka kako bi se došlo do kamena koji je restauriran. Cijeli stan, osim jedne odvojene spavaonice i kupaonice, otvoreni je prostor. U njemu se, pored spavaonice na galeriji nalaze i dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom.

Foto: Booking.com

Uređenjem se stan nastojao povezati s povijesnim ambijentom te u njemu vladaju prirodni materijali poput kamena i drveta te sve rezultira velikom dozom šarma, topline i elegancije.

 

Komentari