ISTARSKI SAN: prizemnica koju krase suvremene linije i rustikalni elementi s elegantnim finišem

U malenom istarskom mjestu Bale, nedaleko od Rovinja, nalazi se prekrasna Villa Grotte, kuća za odmor s bazenom koja u sebi spaja uspješno staro i novo. Mnoge će oduševiti stropne grede pod kosim krovom!

 

 


Dobrodošli u Bale, maleni mirni gradić u blizini Rovinja u kojem se smjestila luskuzna Villa Grotte. Nalazi se na parceli od 1000 kvadrata kojom dominira zelena površina što čini posebno smirujuću atmosferu.

Autor arhitektonskog rješenja je tvrtka Z.O.O.M. ARHITEKTI iz Bala, dok su Boris Ružić i tvrtka CASA IN bili zaduženi za dizajn i opremanje interijera.

Foto: My Istria

Interijer od 220 kvadrata raspoređen je na jednoj etaži. Prostor krase otvorene grede što cjelokupnom izgledu daje dodatnu zanimljivost. Dnevni prostor smješten je centralno s izlazom prema bazenu. Vizualno je podijeljen u dva dijela – blagovaonicu i kuhinju s jedne i dnevni boravak s druge strane. Zahvaljujući šanku kuhinja je vizualno odvojena ali je istodobno ostavljena komunikacija sa svim jedinicama dnevnog prostora”, otkrila nam je Monika Pranjić iz agencije My Istria.

 

Foto: My Istria

Villa sadrži četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, a smještene su u dva krila. Što se tiče samog uređenja, u cijeloj vili kombinirane su suvremene linije i rustikalni elementi s elegantnim finišem. Osim otvorenih greda, toplinu prostoru daju drvene podne obloge koje su provučene cijelom vilom. Rasvjeta je diskretna, no istodobno zaokružuje izgled.

Foto: My Istria

Posebna pozornost posvećena je i vanjskom dijelu imanja.

“Ograđena okućnica obiluje zelenilom koje ju ograđuje od neželjenih pogleda ostavljajući pritom pogled prema starom zvoniku, prepoznatljivoj istarskoj vizuri. Ovdje se nalazi nekoliko zona za odmor na otvorenom kao i vanjska kuhinja i blagovaonica koje se nalaze u zasebnom objektu, a čiji stil uređenja prati uređenje vile”, zaključuje Monika Pranjić.

 

 

Foto: My Istria

Komentari