UREĐENJE SPAVAĆE SOBE: krenite od kreveta, a mi vam pomažemo odabrati pravi model

U opremanju spavaće sobe uvijek treba krenuti od osnovnog elementa, a to je krevet koji će zadovoljiti svoju funkcionalnu ulogu ali i odistati estetikom. U odabiru svoga ležaja i uređenja spavaće sobe inspirirajte se projektom studija Mirjane Mikulec!


 

Obiteljska kuća nedavno je dobila nove vlasnike koji su se odmah bacili na uređenje, a studio Mirjane Mikulec pomogao im je u osmišljavanju spavaće sobe.

“Krenuti ispočetka u praznom prostoru jednostavnije je nego uređivati postojeće stanje. Ipak, ruke nam nisu bile u potpunosti otvorene te smo poštovali želje i zahtjeve klijenata”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

“Glavna zvijezda prostorije je udoban bračni krevet oko kojeg smo gradili cijelu priču. Vlasnici su željeli malo viši krevet bez žarkih tonova pa smo odabrali nešto na tom tragu. Birali smo između boxspring modela i onih s integriranom podnicom, kao i skladišnim prostorom”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Klasičan boxspring krevet sastoji se od stabilnog drvenog okvira, takozvanog „box“, odnosno postolja s integriranim oprugama. Na njega dolazi madrac koji osigurava udobnost, a kako bi se dobila još veća udobnost i visina postoji mogućnost stavljanja nadmadraca.

Modeli s integriranom podnicom i prostorom za skladištenje pružaju jednaku udobnost, kao i mogućnost odabira madraca po želji, a izuzetno su pogodni za prostore bez ormara, kao i za spavaće sobe manje kvadrature.

Dizajnerica je birala između tapeciranih modela kreveta Verona i Bristol, i na kraju odabrala ovaj drugi.

Bristol je krevet s integriranom podiznom podnicom i prostorom za pohranu. Za razliku od boxspring kreveta, baza Bristola malo izlazi iz okvira, no to samo naglašava njegov bogat dojam koji ostavlja. Kao i svi tapecirani kreveti, birati se može među mnoštvom materijala čime izgled sobe možete kreirati po vlastitom ukusu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Osim kreveta, u Perfecta Dreamsu odabran je i ostatak namještaja. Kad se odabere ovakav model kreveta, onda ga treba ostaviti da bude u centru pažnje, a ostatak elemenata složiti tako da ga nenametljivo nadopunjuju.

“Ovoga puta imali smo sreće jer nismo morali smještati glomazne ormare pa uz nekoliko manjih komada imamo sve što nam je potrebno jer je garderoba odvojena”, napominje dizajnerica.

Visoka samostojeća lampa i metalna polica stilom su kontrastne linijama kreveta i unose dozu industrijskog stila. Nježna bijela fotelja u trenutno najpopularnijem materijalu unosi svježinu u prevladavajuće tamne tonove, a uz dva manja stolića, dodaje notu profinjenosti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Budući da klijenti vole čiste zidove i nisu željeli zastore, ovaj put nismo koristili slike, tapete ili boju. Prostorom dominira krevet, a pridružili smo mu diskretne noćne ormariće kao i policu za knjige i dekoracije. Fotelju koja odiše udobnošću smjestili smo ispod prozora zbog dotoka prirodnog svjetla”, zaključuje dizajnerica.

 

 

 

Komentari