ELEGANTAN I NJEŽAN: obnovljen starogradski stan u centru Zagreba by Mirjana Mikulec interijeri

Cijeli je interijer, koji se prostire na 120 četvornih metara vrlo je elegantan i nježan, a to je postignuto kombinacijom klasičnih elemenata sa suvremenim komadima namještaja.


Stan u koji vas ovaj puta vodimo studio Mirjane Mikulec uređivao je prošle godine, a karakteriziraju ga elegancija i klasični elementi.

Riječ je o starogradskom stanu u centru Zagreba. Prostire se na 120 kvadrata, a prilikom uređenja nastojalo se naglasiti visoke stropove, ali i na to da se iskoristi kružna povezanost prostora u dijelu stana.

Što se tlocrtnog rasporeda tiče, u stanu je jedna spavaća soba, kupaonica i toalet kao i kružnom vezom spojen boravak, radna soba i kuhinja. Iz ulaznog hodnika ulazi se direktno u kuhinju i dnevnu sobu, a vodi i do spavaće.

Foto: Marko Cindrić
Foto: Marko Cindrić

“Elegancija koja nas je dočekala na ulazu u stan nastavlja se i dnevnom boravku. Prostrani boravak smješten je u prostoriju od 33 kvadrata što je bilo više nego dovoljno za dva trosjeda, ormar s otvorenom policom, vitrinu i kutak za čitanje, a da pri tome ne zatvaramo prolaz prema radnom dijelu stana. Baš kao i u ostatku stana, i ovdje je visina stropova naglašena štukaturama i zastorima. Jednostavne linije namještaja po mjeri uz odabrane tkanine bogatijeg izgleda taman su izbalansirane da prostoru daju jednostavan izgled, ali i željenu eleganciju”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO:MARKO CINDRIĆ

Iz dnevnog boravka ulazi se u radnu sobu. Budući da se ova radna soba nalazi između kuhinje i dnevnog boravka, tonovima je usklađena s oba prostora. Osigurano je dovoljno zatvorenih elemenata, baš kao što je klijentica željela i to bez zatrpavanja prostora.

“U kuhinji smo također morali paziti na kružnu vezu među prostorijama ali i na to da u ovaj prostor od 24 kvadrata treba smjestiti i blagovaonicu. Imali smo nekoliko zahtjeva – od skrivanja bojlera, do smještanja pećnice u ravnini ruku i upravo te želje klijentice dovele su do ovog rasporeda elemenata. Što se samog izgleda tiče, možemo reći da je krase jednostavnost i umjerenost”, smatra dizajnerica.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Iz hodnika na čijem se dnu nalazi spavaća soba, ulazi se u toalet i kupaonicu. I ovdje je zadržan nježan i elegantan izgled, a pri uređenju se pazilo na svaki detalj od rasvjete do tipke za ispiranje koja se izgledom uklopila u cjelokupni dizajn.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U spavaćoj sobi je nastavljeno isticanje visine stropova pomoću štukatura, a prostorom dominira krevet s bogatim uzglavljem. Vladaju nježni tonovi s tek pokojim tamnim detaljem.

 

Komentari