DNEVNI BORAVAK OD 12 KVADRATA: inspirirajte se uređenjem prostora zaobljenih linija

Vodimo vas u stan u novogradnji u kojem je studio Mirjane Mikulec uredio mali dnevni prostor koji sveukupno ima 20 kvadrata. Ovaj puta ćemo vam pokazati uređenje dnevne sobe na koju otpada njih 12.

 


Studio Mirjane Mikulec dobio je zadatak uređenja dnevnog prostora u jednom stanu. Pogledajte kako je teklo uređenje dnevnog boravka na kojeg otpada svega 12 kvadrata.

Klijenti su imali nekoliko želja – kutna garnitura na popisu obaveznih elemenata, a pokušali bi izbjeći i TV jedinicu kako bi prostor ostao što prohodniji. Kako im se svidio već prvi dizajnerski prijedlog, krenulo se s radovima.

 

Mirjana Mikulec je sve potrebno – kutnu garnituru, tepih, stolići i dekoracije izabrala u Meblo Tradeu. Birala je komade koji su odmah dostupni kako se uređenje ne bi odužilo, što je bio cilj vlasnicima. Pri izboru kutne garniture bilo je važno paziti na veličinu jer u nastavku prolaz na terasu. U Meblo Tradeu su naručene i zavjese po mjeri. Odluka je pala na one jednostavnog i elegantnog dizajna. Bilo je važno da propuštaju dovoljno svjetla i da utople prostor, ali da ostanu decentne.

Osim samog namještaja, detalj koji privlači pozornost svakako je zanimljiva rasvjeta koja je kombinacija linearne rasvjete na kojoj su reflektori i visilica koja će pružati dovoljno svjetla, a sjajno se uklapa s ostatkom namještaja.

TV je smješten po postojećim izvodima tako da se odmah nametnuo tlocrt i pozicija kutne garniture, a dodatno smo pazilo na prolaz prema terasi. Sofa je kutna zbog maksimalne iskoristivosti prostora, ali i želje klijenata. Suvremenog je dizajna koji odmah upućuje na udobnost i odmor. Birana je nijansa koja će se dobro uklopiti s ostatkom dnevnog prostora jer klijenti žele zelenu kuhinju.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Bio je potreban tepih većih dimenzija, ali zbog ostatka prostora nije odgovarao onaj pravokutnog oblika pa je odluka pala na ovaj okrugli koji se super uklopio u dizajn. Zaobljene linije i detalji su dio ovog dnevnog boravka. Tako okrugli tepih prate zanimljivi stolići u kombinaciji boja, ali i materijala: metala i tkanine.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje!

Komentari